18:55 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το ολοκληρωμένο σύστημα αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας θα προσφέρουν στην Πολωνία οι Ηνωμένες Πολιτείες μέσω του προγράμματος πωλήσεων αμυντικού υλικού στο εξωτερικό.

Ο στρατός των ΗΠΑ έχει αναθέσει στη Northrop Grumman σύμβαση ύψους 349,4 εκατ. δολαρίων για να παράσχει στην Πολωνία το ολοκληρωμένο σύστημα αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας σε δελτίο τύπου.

«Η Northrop Grumman, έλαβε σύμβαση ύψους 349,377,402 δολαρίων, σταθερής τιμής, στο πλαίσιο του προγράμματος πωλήσεων αμυντικού υλικού στο εξωτερικό — Foreign Military Sales (FFM), για την προμήθεια δύο συστοιχιών του ολοκληρωμένου συστήματος αντιαεροπορικής και πυραυλικής άμυνας», ανέφερε την Τετάρτη το δελτίο.

Τον Φεβρουάριο, ο Πολωνός υπουργός Εθνικής Άμυνας Μάριους Μπλάζτσακ δήλωσε ότι η Πολωνία θα δαπανήσει σχεδόν 50 δις δολάρια τα επόμενα επτά χρόνια για τον εκσυγχρονισμό του στρατού της.

Το σχέδιο εκσυγχρονισμού προβλέπει την αγορά νέων μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς, επιθετικών ελικοπτέρων, συστημάτων πυροβολικού και αντιπυραυλικών συστημάτων καθώς και υποβρυχίων, πρόσθεσε ο υπουργός.

Tags:
FFM, αντιπυραυλική άμυνα, Northrop Grumman, Πολωνία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK