05:33 08 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Πρόκειται για τον Άλμπερτ Αϊνστάιν, ο οποίος ήρθε στη ζωή στις 14 Μαρτίου του 1879. Βραβεύτηκε το 1921 με το Νόμπελ Φυσικής, ενώ το 1916 εξέδωσε τη Γενική Θεωρία της Σχετικότητας.

Σαν σήμερα, πριν από 140 χρόνια, ήρθε στη ζωή ένας από τους σπουδαιότερους επιστήμονες όλων των εποχών. Ο λόγος για τον Άλμπερτ Αϊνστάιν, ο οποίος γεννήθηκε στις 14 Μαρτίου του 1879 στο Ουλμ της νότιας Γερμανίας.

Ο Αϊνστάιν βραβεύτηκε το 1921 με το Νόμπελ Φυσικής και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες στην ιστορία της ανθρωπότητας, με μεγάλη προσφορά στην πρόοδο της επιστήμης.

Εξέδωσε πάνω από 300 επιστημονικές δημοσιεύσεις, αλλά και πάνω από 150 συγγράμματα για το ευρύ κοινό, ασκώντας σημαίνουσα επιρροή στους κλάδους της φυσικής, της κοσμολογίας και των μαθηματικών.

Το 1916 προχώρησε στη δημοσίευση της Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας, η οποία άλλαξε τον κόσμο και έδωσε το έναυσμα για μία νέα θεώρηση στον κλάδο της φυσικής.

Μελανό σημείο στη ζωή του αποτέλεσε η ναζιστική περίοδος, καθώς στοχοποιήθηκε τόσο για τις εβραϊκές του ρίζες, όσο και για την ευφυία του. Ως αποτέλεσμα, το ναζιστικό καθεστώς τον καθαίρεσε απ' όλες τις θέσεις που διατηρούσε έως το 1933 —έτος ανάληψης της εξουσίας από τον Αδόλφο Χίτλερ.

Ο Αϊνστάιν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη Γερμανία και μετά από σύντομη περιήγηση σε Γαλλία, Βέλγιο και Ηνωμένο Βασίλειο, κατέληξε στις ΗΠΑ, όπου ανέλαβε τη θέση του επικεφαλής του Ινστιτούτου Προκεχωρημένων Σπουδών του Πανεπιστημίου του Πρίνστον.

Ο ίδιος ήταν γνωστός για τις φιλειρηνικές του ιδέες, ενώ ήταν φανατικός πολέμιος της ατομικής βόμβας, προειδοποιώντας από το 1939 για τις επιπτώσεις μίας τέτοιας έκρηξης.

Το 1948 διαγνώστηκε με ανεύρυσμα αορτής, με αποτέλεσμα να φύγει από τη ζωή στις 18 Απριλίου του 1955, στο νοσοκομείο του Πρίνστον.

Tags:
επιστήμονας, νόμπελ, Βραβείο Νόμπελ, Επιστήμη, Φυσική, Αλμπερτ Αϊνστάιν, Γερμανία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK