Εικονίδιο με το λογότυπο του facebook

Σε κλοιό πιέσεων η μετοχή του Facebook: Στον «κατήφορο» μετά τα προβλήματα λειτουργίας

CC0
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 20

Σε κλοιό πιέσεων βρίσκεται, σήμερα, η μετοχή του Facebook μετά τα πολύωρα προβλήματα στη λειτουργία του κοινωνικού δικτύου που σημειώθηκαν και μετά τις πληροφορίες για έρευνα των τις ΗΠΑ για την παραχώρηση προσωπικών δεδομένων σε εταιρείες.

«Βουτιά» της τάξης του 2,5% γνωρίζει η μετοχή του Facebook, στο ταμπλό της Wall Street, στον απόηχο των χθεσινών προβλημάτων που σημειώθηκαν στη λειτουργία του κοινωνικού δικτύου. 

Συγκεκριμένα, χθες οι χρήστες του Facebook αντιμετώπιζαν, για αρκετή ώρα, προβλήματα στις υπηρεσίες του Facebook, αλλά και του Instagram. Οι χρήστες δυσκολεύονταν, ειδικότερα, να αποκτήσουν πρόσβαση στις πλατφόρμες, αδυνατώντας να αναρτήσουν δημοσιεύσεις. 

Σήμερα το πρωί, το Instagram με μήνυμά του στο Twitter ενημέρωσε τους χρήστες ότι οι υπηρεσίες του λειτουργούν και πάλι, ενώ το Facebook δεν παρείχε κάποια σχετική πληροφόρηση. 

Είχαν προηγηθεί, εντούτοις, μηνύματά του στο Twitter, όπου σημείωνε: «Είμαστε ενήμεροι για το ότι μερίδα ανθρώπων αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην πρόσβαση στην οικογένεια των εφαρμογών του Facebook. Εργαζόμαστε για να επιλύσουμε το θέμα το συντομότερο δυνατό».

​Σε διαφορετική ανάρτησή της, η εταιρεία διεβεβαίωνε ότι τα προβλήματα που παρουσιάζονται δεν σχετίζονται με επίθεση DDoS.

Εν τω μεταξύ, η μετοχή του τεχνολογικού «κολοσσού» υφίσταται σήμερα πιέσεις, μετά την είδηση ότι οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς των ΗΠΑ διεξάγουν ποινική έρευνα σχετικά με την πολιτική του Facebook να δίνει πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα των χρηστών του σε ορισμένες μεγάλες εταιρείες πληροφορικής.

Περισσότερα σε λίγο: Έρευνα από τις ΗΠΑ για την παραχώρηση προσωπικών δεδομένων από το Facebook σε εταιρείες

Σύμφωνα με την New York Times, περισσότερες από 150 εταιρείες φέρονται να είχαν μια τέτοια συνεργασία με το Facebook, συμπεριλαμβανομένων των Amazon, Apple, Microsoft και Sony. Οι συγκεκριμένες εταιρείες μέσω του Facebook μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στους φίλους των χρηστών, τις πληροφορίες επικοινωνίας και άλλα δεδομένα, μερικές φορές χωρίς τη συγκατάθεση των χρηστών.

Tags:
προσωπικά δεδομένα, Wall Street, μετοχή, Instagram, facebook
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK