10:19 05 ΙΟΥΛΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 70
Βρείτε μας

Το 1ο συνέδριο «Oπe\n» διεξάγεται στις 29 και 30 Μαρτίου, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και φιλοδοξεί να προάγει το τεχνολογικό οικοσύστημα στην Ελλάδα, συμβάλλοντας στον περιορισμό του brain drain.

Οι τεχνολογικές εξελίξεις και το τοπίο που διαμορφώνεται στο Cloud Computing και στη γλώσσα προγραμματισμού Python θα βρεθούν επί τάπητος στο τεχνολογικό συνέδριο «Oπe\n» που διοργανώνεται στις 29 και 30 Μαρτίου 2019 στο συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Πρόκειται για το πρώτο συνέδριο «Οπe\n» που υποστηρίζεται από τη Nokia Ελλάδας σε συνεργασία με το ελληνικό τεχνολογικό οικοσύστημα και φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός.

Η πρώτη ημέρα του φετινού συνεδρίου θα είναι αφιερωμένη στις τεχνολογίες Cloud, ενώ η δεύτερη στη γλώσσα προγραμματισμού Python και στις εφαρμογές της. Διακεκριμένοι ομιλητές από όλον τον κόσμο θα συμμετέχουν στο 1ο «Oπe\n» με παρουσιάσεις στον τομέα ειδίκευσής τους.

Βασικός στόχος του συνεδρίου είναι η διασύνδεση και η προαγωγή του τεχνολογικού οικοσυστήματος στην Ελλάδα, τόσο στον τομέα του Software Engineering όσο και του ΙΤ, προκειμένου να αναδειχθεί και να αποτελέσει πόλο έλξης για εταιρείες του χώρου. Με τον τρόπο αυτό, οι διοργανωτές ευελπιστούν να συμβάλουν στον περιορισμό του φαινομένου του brain drain, δηλαδή της φυγής νέων επιστημόνων στο εξωτερικό.

Μεταξύ των διακεκριμένων ειδικών που θα μιλήσουν στο 1ο «Oπe\n» είναι οι:

Thierry Carrez, VP of Engineering at the OpenStack Foundation

Monty Taylor, εργάζεται στη RedHat στο CTO office, είναι ιδρυτικό μέλος της OpenStack Infra team, μέλος του OpenStack Foundation Board of Directors, Python Fellow και πρώην μέλος του OpenStack Technical Committee

Stephen Holden, πρώην πρόεδρο και διευθυντή του Python Software Foundation

Benjamin Carl Peterson, CPython core developer για 11 χρόνια, ενώ έχει γράψει και τη βιβλιοθήκη six

Παντελή Μονογιούδη, επικεφαλής εφαρμοσμένης έρευνας για Machine Learning στα Nokia Bell Labs

Neal Norwitz, software engineer στη Google, έχει ξεκινήσει πολλά open source projects όπως το PyChecker και το CppClean

Περισσότερες πληροφορίες για το 1ο συνέδριο «Oπe\n», το πρόγραμμα και τη λίστα των ομιλητών, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα open-conf.gr, στο Facebook και στο Twitter.

Κρατήσεις εισιτηρίων μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικά στο eventora.com/en/Events/open-conference

*Το Sputnik συμμετέχει ως media partner στο 1ο συνέδριο «Oπe\n»

Tags:
Python, Cloud Computing, συνέδριο, Τεχνολογία, Συνέδριο Oπe\n, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Nokia
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK