06:57 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μια κοινή αποστολή προς έρευνα του πλανήτη Αφροδίτη ετοιμάζουν Ρωσία και ΗΠΑ, ένα εγχείρημα που θα υλοποιηθεί το νωρίτερο το 2027, όπως ανακοίνωσε μέλος της επιστημονικής ομάδας.

Ένα πρότζεκ από κοινού που θα αφορά την έρευνα στον πλανήτη Αφροδίτη είναι έτοιμες να λανσάρουν Ρωσία και ΗΠΑ.

Ωστόσο, ακόμη κι αν βρεθούν άμεσα οι πόροι για την αποστολή, αυτή δεν αναμένεται να γίνει νωρίτερα από το 2027.

Η ρωσίδα συντονίστρια της κοινής ομάδας εργασίας μίλησε για τις πιθανές ημερομηνίες υλοποίησης της αποστολής.

«Συζητούνται οι ημερομηνίες εκτόξευσης για το 2026, τα τέλη του 2027, το 2029 και το 2031. Ακόμη και αν η χρηματοδότηση αρχίσει φέτος, λείπει η αρχική ημερομηνία, οπότε πιθανότατα θα είναι το 2027», ανέφερε η Λουντμίλα Ζάσοβα, ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Διαστημικών Ερευνών της Ρωσική Ακαδημία Επιστημών.

Η επιστήμονας πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες έχουν ήδη επεξεργαστεί τους επιστημονικούς στόχους του έργου και πως ήταν έτοιμες να αρχίσουν να αναπτύσσουν τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Σημείωσε επίσης ότι η Ιαπωνία και η Ευρώπη είναι έτοιμες να ενταχθούν στην αποστολή της Ρωσίας και των ΗΠΑ με την παροχή επιστημονικού εξοπλισμού.

Η εκτόξευση της διαστημικής αποστολής Venera-D, περιλαμβάνει την αποστολή ρωσικού εξοπλισμού που τεθεί σε τροχιά και θα προσγειωθεί στο έδαφος του πλανήτη καθώς και ένα μικρό αμερικανικό ερευνητικό σταθμό.

Tags:
αποστολή, διάστημα, Αφροδίτη, Ρωσία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK