06:28 01 ΜΑΡΤΙΟY 2021
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ανάπτυξη όπλων τα οποία μπορούν να στραφούν κατά δορυφόρων καταλόγισε η Ουάσιγκτον στη Μόσχα και το Πεκίνο, κάνοντας λόγο για αυξημένο κίνδυνο μιας σύγκρουσης στο Διάστημα.

Κατηγορίες κατά της Μόσχας και του Πεκίνου ότι αυξάνουν τον κίνδυνο μιας σύγκρουσης στο διάστημα, εκτόξευσε η Ουάσιγκτον.

Οι κατηγορίες των ΗΠΑ έρχονται τη στιγμή που εμπειρογνώμονες από 25 χώρες συνεδριάζουν από τη Δευτέρα στη Γενεύη επί μιας συμφωνίας για την αντιμετώπισης της κούρσας εξοπλισμών στο διάστημα.

Μιλώντας στη διάσκεψη και σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άιλιμ Πομπλέτ κατηγόρησε τη Ρωσία ότι αναπτύσσει αντιδορυφορικά όπλα που εκτοξεύονται από τη Γη, καθώς και ότι επιχειρεί να κατασκευάσει λέιζερ που «τυφλώνουν» δορυφόρους.

Επίσης κατηγόρησε την Κίνα ότι αναπτύσσει όργανα για να παρεμβάλλει παράσιτα στις εκπομπές των δορυφόρων, καθώς και πυραύλους ικανούς να φθάσουν «δορυφόρους σε χαμηλή τροχιά».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέβαλε στο Κογκρέσο στις αρχές του μήνα πρόταση για δημιουργία μιας «Δύναμης του Διαστήματος».

Tags:
δορυφόρος, διάστημα, Κίνα, Ρωσία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK