23:10 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο γίγαντας των social media είχε προηγουμένως δεχτεί τα πυρά όταν αποκαλύφθηκε ότι εταιρείες όπως η Cambridge Analytica μπορούσαν εύκολα να συγκεντρώσουν τεράστιο όγκο πληροφοριών για τους χρήστες του Facebook και αργότερα να τις χρησιμοποιήσουν σε διάφορες εκστρατείες, όπως πολιτικές.

Το Facebook ανάρτησε δήλωση που παραδέχεται πως η τελευταία επιθεώρηση ασφαλείας αποκάλυψε ότι οι κωδικοί εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών του Facebook Lite, του Facebook και δεκάδων χιλιάδων χρηστών του Instagram κρατούνταν σε απλό έγγραφο στους σέρβερ του.

Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι υπάλληλοι του Facebook θα μπορούσαν εν δυνάμει να έχουν πρόσβαση σε αυτούς, αλλά η εταιρεία δηλώνει ότι δεν κατέγραψε κάποια σχετική απόπειρα.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι κανείς εκτός της εταιρείας δεν μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση και ότι πλέον όλοι οι κωδικοί κρατούνται σε μορφή που κανείς, ούτε οι υπάλληλοι της εταιρείες, να μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση.

Η εταιρεία έχει ενημερώσει όλους τους χρήστες που έχουν επηρεαστεί, προτρέποντάς τους να αλλάξουν κωδικό. Ο αριθμός των χρηστών που επηρεάστηκε παραμένει άγνωστος.

Tags:
κωδικός, χρήστες, social media, Instagram, Facebook
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK