21:14 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μια σειρά από νέες φωτογραφίες που απεικονίζουν ένα είδος «αριανών μανιταριών» δίνουν νέα στοιχεία στους επιστήμονες για το αν υπάρχει ζωή στον Κόκκινο Πλανήτη.

Εικόνες από τον Curiosity Rover της NASA που δημοσιεύονται στο Journal of Astrobiology, ανοίγουν άλλο ένα παράθυρα στην έρευνα για ζωή στον Άρη.

Οι φωτογραφίες από τη διετή αποστολή εικάζεται ότι δείχνουν πιθανές μορφές ζωής κατά τη διάρκεια δημιουργίας τους στους κόκκινους αμμόλοφους του Άρη, μια μορφή ζωής που με φύκια, μανιτάρια ή λειχήνες.

Σύμφωνα με τη δρ. Ρεγγίνα Ντας, μικροβιολόγο από το Πανεπιστήμιο Pondicherry της Ινδίας, καμία μη ζωντανή δύναμη, γνωστή στους ανθρώπους, θα μπορούσε να δείξει μια τόσο προφανή ανάπτυξη σε μέγεθος και όγκο μέσα «σε μόλις τρεις ημέρες».

Εν τω μεταξύ, η NASA δεν έχει σχολιάσει ακόμη την έρευνα, αν και η πλειοψηφία των εμπειρογνωμόνων που συμμετείχαν σε μια εκτίμηση των φωτογραφιών τείνουν να συμφωνούν με την παραπάνω υπόθεση.

Τρεις από έξι ανεξάρτητους επιστήμονες, ωστόσο, οι οποίοι εξέτασαν τις φωτογραφίες, απέρριψαν τα αποδεικτικά στοιχεία, λέγοντας ότι τα δείγματα που παρουσιάζονται στις εικόνες δεν είναι βιολογικά, αλλά πιθανότατα αιματίτης, μια μορφή οξειδίου του σιδήρου.

Η επίσημη θέση του περιοδικού αναφέρει ότι «τα αποδεικτικά στοιχεία δεν είναι απόδειξη και δεν υπάρχουν αποδείξεις για τη ζωή στον Άρη», προσθέτοντας ότι δεν μπορούν να αποκλειστούν «αβιογενείς εξηγήσεις για αυτά τα στοιχεία».

Tags:
πλανήτης, ζωή, μανιτάρια, εικόνα, Μυστήριο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK