14:45 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου θα προσπαθήσουν να τερματίσουν την λειτουργία του προγράμματος παρακολούθησης των τηλεφωνικών συνομιλιών Αμερικανών πολιτών της NSA.

Οι αντιπρόσωποι και στα δύο σώματα του αμερικανικού Κογκρέσου υπέβαλαν νομοσχέδιο για τον τερματισμό της μαζικής παρακολούθησης των τηλεφωνικών συνομιλιών των Αμερικανών από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA), ανέφερε σε γραπτή δήλωση του ο γερουσιαστής Ρον Ουάιντεν.

«Ο νόμος «Ending Mass Collection of Americans' Phone Records Act» (Τερματισμός της μαζικής παρακολούθησης των τηλεφωνικών συνομιλιών των Αμερικανών) [εισήχθη] στη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων για να τερματίσει μόνιμα το μαστιζόμενο από σκάνδαλα πρόγραμμα της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας για την παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνομιλιών των Αμερικανών», ανέφερε την Πέμπτη η γραπτή δήλωση του γερουσιαστή.

Το πρόγραμμα παρακολούθησης των τηλεφωνικών συνομιλιών της NSA δημιουργήθηκε και λειτούργησε υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας, με την ψευδή δικαιολογία πως οι αμερικανικές αρχές δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, ανέφερε η δήλωση.

«Ακόμα και μετά τις ενέργειες που πραγματοποίησε το Κογκρέσο το 2015, το πρόγραμμα συγκέντρωσε πάνω από μισό δισ. τηλεφωνικές συνομιλίες σε ένα χρόνο. Είναι ώρα λοιπόν να μπει ένα τέλος σε αυτό το περιττό κυβερνητικό πρόγραμμα επιτήρησης και να αρχίσουμε να αποκαθιστούμε ορισμένες ελευθερίες των Αμερικανών», σημείωσε ο Ουάιντεν στη δήλωση.

Το νομοσχέδιο εισήχθη ως η αρχική κίνηση σε μια προσπάθεια να εισαχθούν εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις στο επίμαχο άρθρο 215 του νόμου Patriot του 2001, πρόσθεσε ο Ουάιντεν.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Ραντ Πολ και οι βουλευτές Τζάστιν Άμας και Ζόε Λόφγκρεν συμπαρατάχθηκαν με τον Ουάιντεν για την εισαγωγή του νομοσχεδίου.

Tags:
11η Σεπτεμβρίου 2011, Γερουσία, Βουλή των Αντιπροσώπων, NSA, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK