08:46 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
Από ,
0 70
Βρείτε μας

Με επιτυχία στέφθηκε η πρώτη ημέρα του τεχνολογικού συνεδρίου «Oπe\n». Περισσότεροι από 450 άνθρωποι παρακολούθησαν τις ομιλίες διακεκριμένων ειδικών από την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό για το Cloud Computing.

«Ραντεβού» στο συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής έδωσε η τεχνολογική κοινότητα της Ελλάδας την Παρασκευή για την πρώτη ημέρα του συνεδρίου «Oπe\n», που θέμα είχε τις τεχνολογίες Cloud.

Το πρώτο συνέδριο «Oπe\n» διοργανώνεται 29 και 30 Μαρτίου. Η πρώτη ημέρα ήταν αφιερωμένη στις εξελίξεις στο Cloud Computing, ενώ η δεύτερη αφορά στη γλώσσα προγραμματισμού Python. Στόχος του θεσμού που φιλοδοξεί να καθιερωθεί και υποστηρίζεται από τη Nokia Ελλάδας είναι να φέρει σε επαφή το ελληνικό τεχνολογικό οικοσύστημα.

Κρίνοντας από την παρουσία του κόσμου κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, το εγχείρημα φαίνεται πως στέφθηκε με επιτυχία. Πάνω από 450 άνθρωποι, κάθε ηλικίας, παρακολούθησαν σε μια κατάμεστη αίθουσα, τις εισηγήσεις περισσότερων από 10 διακεκριμένων ειδικών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

«Το συνέδριο ανταποκρίθηκε σίγουρα στις προσδοκίες μου», λέει ο Αντώνης, ιδιοκτήτης εταιρείας πληροφορικής. «Παρακολουθείς ομιλίες είτε από άτομα του εξωτερικού που δεν είχες την ευκαιρία να ακούσεις πριν είτε από άτομα που ζουν στη χώρα αλλά δε γνώριζες ή ενδεχομένως δεν ήξερες τη δουλειά που κάνουν», εξηγεί. Μαθαίνεις «πώς δουλεύουν από μέσα» γνωστές εταιρείες, προσθέτει.

Ουσιαστικά, όπως περιέγραψε, το συνέδριο τού έδωσε τη δυνατότητα αφενός να πάρει ιδέες και να δει πράγματα που δεν είχε τον χρόνο να ψάξει μόνος του και αφετέρου να «δικτυωθεί» με ανθρώπους του κλάδου.

Το ζήτημα της δικτύωσης υπογράμμισε ως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του συνεδρίου και ο Θωμάς, επίσης εργαζόμενος στην πληροφορική. «Πολλές ομιλίες μπορείς να τις δεις και διαδικτυακά, αλλά (το σημαντικό είναι) το networking, οι συζητήσεις για προβλήματα που αντιμετώπισαν κάποιοι και πώς τα έλυσαν ή απλά η ανταλλαγή θεωρητικών ιδεών».

Στο υψηλό επίπεδο του 1ου «Oπe\n» στάθηκε και η Ματίνα Τσαβλή, μία εκ των ομιλητριών του συνεδρίου. «Το κλίμα είναι πολύ φιλικό και ωραίο. Το συνέδριο δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα διεθνή», τόνισε.

Για τη διοργάνωση του συνεδρίου εξαιρετικά σημαντική ήταν και η συμβολή των περίπου 40 εθελοντών. Όλοι δούλεψαν με πολλή όρεξη και κέφι, όπως είπαν, παρότι τις τελευταίες μέρες οι υπεύθυνοι «ερχόμασταν 7 το πρωί και φεύγαμε τα μεσάνυχτα».

Οι ίδιοι δεν περίμεναν τόσο κόσμο, από την πρώτη κιόλας χρονιά του συνεδρίου. «Από τις 8.30 άρχισε να έρχεται κόσμος κι αυτό έδειξε πώς θα πάει η μέρα», περιέγραψαν, επισημαίνοντας ότι το «παρών» έδωσαν άνθρωποι απ' όλο το ηλικιακό φάσμα, άτομα της βιομηχανίας, καθώς και καθηγητές πανεπιστημίων.

«Οι προσδοκίες ξεπεράστηκαν», δηλώνουν και παραδέχονται ότι «όλοι μας νιώθουμε από σήμερα πολύ πιο… Oπe\n».

*Το Sputnik συμμετέχει ως media partner στο 1ο συνέδριο «Oπe\n»

Σχετικά:

Οι κορυφαίοι των τεχνολογιών Cloud Computing και Python μιλούν στο 1ο συνέδριο «Oπe\n»
Tags:
Python, Cloud Computing, συνέδριο, Τεχνολογία, Συνέδριο Oπe\n, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Nokia
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK