13:24 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Ανακαλύφθηκαν απολιθώματα διαφόρων πλασμάτων που πέθαναν τη στιγμή της πρόσκρουσης τεράστιου αστεροειδή στη Γη, που οδήγησε και στην εξαφάνιση τους δεινοσαύρους.

Επιστήμονες πιστεύουν ότι ανακάλυψαν απολιθώματα διαφόρων πλασμάτων που πέθαναν τη στιγμή που τεράστιος αστεροειδής προσέκρουσε στη Γη πριν από 66 εκατομμύρια χρόνια, σφραγίζοντας τη μοίρα των δεινοσαύρων.

Συγκεκριμένα, ανασκαφές στην περιοχή Μπάουμαν στη Βόρεια Ντακότα των ΗΠΑ, έφεραν στο φως μια εντυπωσιακή συλλογή απολιθωμάτων, τα οποία είχαν σκεπαστεί από πολλαπλά θραύσματα που είχαν πέσει από τον ουρανό, προφανώς μετά την εκτίναξη τους στον αέρα μετά την πρόσκρουση. Τα απολιθώματα έφεραν επίσης ενδείξεις ότι είχαν κατακλυστεί από το νερό, πιθανώς εξαιτίας ενός τεράστιου τσουνάμι που προκάλεσε η πτώση του αστεροειδούς με διάμετρο γύρω στα 12 χιλιόμετρα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ — ΜΠΕ.

Ο αστεροειδής προσέκρουσε εκεί όπου σήμερα βρίσκεται το Μεξικό και οδήγησε στην εξαφάνιση των δεινοσαύρων αλλά και στο 75% της χλωρίδας και της Πανίδας της Γης.

Οι 12 ερευνητές, με επικεφαλής τον παλαιοντολόγο Ρόμπερτ ΝτεΠάλμα του Πανεπιστημίου του Κάνσας, που θα κάνουν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), εκτιμούν ότι για πρώτη φορά οι επιστήμονες έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια ιδέα των τρομερών γεγονότων που συνέβησαν μερικά λεπτά έως ώρες μετά την πρόσκρουση του αστεροειδούς σε μια περιοχή στο σημερινό Κόλπο του Μεξικού.

Σχετικά:

Δύο παιδιά ανακάλυψαν απολιθώματα φάλαινας που έζησε πριν 10 εκατομμύρια χρονια στη Δανία
Απολίθωμα Τιτανόσαυρου ανακαλύφθηκε στην Τανζανία
Tags:
επιστήμονες, δεινόσαυρος, απολίθωμα, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK