13:44 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η ανθυγιεινή διατροφή ευθύνεται για έναν στους πέντε θανάτους παγκοσμίως, σύμφωνα με νέα διεθνή έρευνα επιστημόνων. Κατά τους ερευνητές, τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα φρούτα, τα λαχανικά και οι ξηροί καρποί θα μπορούσαν να αποτρέψουν πολλούς θανάτους, εφόσον αυξανόταν η κατανάλωσή τους.

Περισσότερους θανάτους από εκείνους που προκαλούν το τσιγάρο και η υπέρταση προκαλεί η κακή διατροφή, όπως υποστηρίζουν σε έρευνά τους 130 επιστήμονες από 40 χώρες.

Κατά τους ερευνητές με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Ασκάν Αφσίν, του Ινστιτούτου Μετρικής και Αξιολόγησης της Υγείας του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, η ανθυγιεινή διατροφή ευθύνεται για έναν στους πέντε θανάτους παγκοσμίως.

Βάσει της έρευνας που δημοσιεύεται στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet» και όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην Ελλάδα οι θάνατοι λόγω κακής διατροφής είναι πλέον αναλογικά λιγότεροι σε σχέση με το 1990.

Στην έρευνα σημειώνεται ότι τα περισσότερα από τα «θύματα» της κακής διατροφής καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα αλατιού, λίγα δημητριακά ολικής άλεσης και ελάχιστα φρούτα.

Κατά τους ερευνητές, τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα φρούτα, τα λαχανικά και οι ξηροί καρποί θα μπορούσαν να αποτρέψουν πολλούς θανάτους, εφόσον αντικαθιστούσαν στην καθημερινή διατροφή  τη ζάχαρη, το αλάτι, τα «τρανς» λιπαρά και τα κόκκινα επεξεργασμένα κρέατα.

Σχετικά:

Η μεσογειακή διατροφή μειώνει την κυτταρίτιδα
Tags:
τσιγάρο, φρούτα, λαχανικά, θάνατοι, δημητριακά, διατροφή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK