18:53 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σύμφωνα με έρευνα στην Κίνα, το 43% των ερωτηθέντων απάντησε ότι χρησιμοποιεί τάμπλετ ή smartphones ακόμα και σε οικογενειακές συγκεντρώσεις. Τι επιπτώσεις έχει αυτή η συμπεριφορά.

Ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις παίρνει σε όλες τις χώρες η εμμονή με το κινητό τηλέφωνο. Αρκετοί άνθρωποι είναι συνεχώς με το κινητό στο χέρι ακόμη και όταν βρίσκονται έξω με φίλους, σε μια οικογενειακή μάζωξη ή ακόμα και την ώρα που τρώει μαζί η οικογένεια στο τραπέζι.

«Εάν κάποιος που βρίσκεται σε σχέση σπαταλά πάρα πολύ χρόνο στο κινητό του, αποξενώνεται και προκαλεί ψυχικές βλάβες στον "σημαντικό άλλο", η συμπεριφορά αυτή μπορεί πια να χαρακτηριστεί ως μορφή ενδοοικογενειακής βίας», αναφέρει σε άρθρο της η People's Daily, η μεγαλύτερη κινεζική εφημερίδα.

Το ίδιο δημοσίευμα, όπως αναφέρει το πρακτορείο Xinhua, αποδίδει πάντως την δέσμευση των πολιτών με τα έξυπνα κινητά τους στις επαγγελματικές τους δραστηριότητες και όχι τόσο σε έλλειψη αυτοσυγκράτησης.

Είναι γεγονός πάντως, ότι τα κινητά τηλέφωνα έχουν διεισδύσει βαθιά στην καθημερινότητα των πολιτών, που τα χειρίζονται συνεχώς ακόμη και όταν βρίσκονται με άλλους

«Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φωτογραφίες, πληρωμές, πλοήγηση… Η συνεχής ροή πληροφοριών είναι σαν ένα δόλωμα που απλώνεται συνεχώς και κάνει τα ψάρια τόσο πολυάσχολα που δεν μπορούν να επικεντρώσουν σε ένα μόνο πράγμα», σύμφωνα με την εφημερίδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 'Ενας στους τέσσερις προτιμά να στερηθεί το φαγητό και τα φάρμακα από το κινητό

Επικαλείται έρευνα της γυναικείας οργάνωσης All-China Women's Federation, σύμφωνα με την οποία το 43% των ερωτηθέντων απάντησε ότι χρησιμοποιεί τάμπλετ ή smartphones ακόμα και σε οικογενειακές συγκεντρώσεις. Όσο πιο συχνά χρησιμοποιεί κάποιος τέτοιες συσκευές πριν πέσει για ύπνο, τόσο λιγότερο είναι ικανοποιημένος με τον γάμο του.

«Κάποιοι λένε ότι όσο περισσότερο χρησιμοποιούν τα κινητά τηλέφωνα, τόσο πιο μόνοι νιώθουν», αναφέρει το δημοσίευμα. «Εναπόκειται σε εμάς τους ίδιους να επιλέξουμε εάν θα συναναστραφούμε με τους φίλους και την οικογένειά μας ή αν θα μεταφέρουμε το πάθος για της ηλεκτρονικές συσκευές και στους ανθρώπους γύρω μας».

Σχετικά:

Λειτουργία «Μην Ενοχλείτε» έρχεται σε Facebook και Instagram
'Ενας στους τέσσερις προτιμά να στερηθεί το φαγητό και τα φάρμακα από το κινητό
Tags:
οικογένεια, τάμπλετ, smartphones, κινητά, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK