20:11 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την πρώτη φωτογραφία μιας μαύρης τρύπας μας σύστησε για πρώτη φορά μια διεθνής ομάδα επιστημόνων την Τετάρτη, αξιοποιώντας πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια του πρότζεκτ Telescope Horizon Event (EHT).

Ένας καθηγητής του πανεπιστημίου της Χαβάης στο Χίλο είχε την ιδέα να δώσει ένα χαβανέζικο όνομα στη μαύρη τρύπα που φωτογραφήθηκε από αστρονόμους του πρότζεκτ Telescope Horizon Event.

Σύμφωνα με το Honolulu Star-Advertiser, ο καθηγητής Λάρι Κιμούρα ονόμασε την τρύπα Powehi, το οποίο σημαίνει «στολισμένη απύθμενη σκοτεινή δημιουργία» ή «στολισμένη σκοτεινή πηγή ατέρμονης δημιουργίας», λέξη εμπνευσμένη από το «Po» που σημαίνει χάος στα χαβανέζικά.

«Το να έχεις το προνόμιο να δίνεις χαβανέζικο όνομα στην πρώτη επιστημονική επιβεβαίωση μιας μαύρης τρύπας είναι πολύ σημαντικό για μένα και τη γενιά μου στη Χαβάη που προερχόμαστε από το "Po"», είπε o Κιμούρα.

Σχολιάζοντας την πρωτότυπη πρόταση, η αναπληρώτρια διευθύντρια του James Clerk Maxwell Telescope (JCMT) στη Μαούνα εξήγησε ότι το όνομα ταίριαζε επειδή στο πρότζεκ συμμετείχαν δύο τηλεσκόπια εγκατεστημένα στη Χαβάη.

Η έρευνα που τους επέτρεψε να αποτυπώσουν την εικόνα του ουράνιου σώματος διεξήχθη από το πρόγραμμα Horizon Telescope Event, μια διεθνή συνεργασία που δημιουργήθηκε το 2012 και χρησιμοποιεί ένα παγκόσμιο δίκτυο τηλεσκοπίων.

Σχετικά:

«Έκρηξη» στα social media προκάλεσε η πρώτη φωτογραφία μαύρης τρύπας
Πώς επηρεάζει τη θεωρία του Αϊνστάιν η πρώτη φωτογραφία μαύρης τρύπας
Η αποκάλυψη της πρώτης φωτογραφίας μαύρης τρύπας (Βίντεο)
Tags:
επιστήμονας, μαύρη τρύπα, όνομα, φωτογραφία, Χαβάη, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK