23:36 26 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Ξύρισμα

Έρευνα: Τα ανδρικα γένια περιέχουν περισσότερα μικρόβια από ότι το τρίχωμα των σκύλων

CC0 / Pixabay
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10

Οι Ελβετοί επιστήμονες σε μελέτη τους, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η ανδρική γενιάδα περιέχει σημαντικά μεγαλύτερο αριθμό μικροβίων από ότι το τρίχωμα των σκύλων.

Έρευνα Ελβετών επιστημόνων αποκάλυψε πως τα γένια των ανδρών περιέχουν μεγαλύτερο αριθμό μικροβίων από αυτά που περιέχει το σκυλίσιο τρίχωμα.

Τα ανησυχητικά νέα αποκαλύπτει μελέτη που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι στα δείγματα κάθε γενειάδας που έβαλαν οι επιστήμονες στο μικροσκόπιο, εντόπισαν βακτήρια που ήταν επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία.

Στον αντίποδα, όπως αναφέρει τη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» που δημοσιεύει τα αποτελέσματα της έρευνας, το τρίχωμα των σκύλων που συμμετείχαν στην έρευνα, παρουσίαζε αρκετά λιγότερα μικρόβια.

Οι Ελβετοί επιστήμονες προσπάθησαν να διαπιστώσουν εάν υφίσταται κίνδυνος για τους ανθρώπους να προσβληθούν από ασθένεια που θα προέρχεται από τους σκύλους.

Έτσι, οι ερευνητές υπέβαλαν τους σκύλους σε μαγνητική τομογραφία μελετώντας το τρίχωμα στο λαιμό 30 σκύλων. Ακολούθως, πραγματοποίησαν το ίδιο και με το δείγμα από τη γενειάδα 18 ανδρών.

Ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Αντρέας Γκουτσάιτ από την ελβετική κλινική Hirslanden, εξήγησε: «Οι ερευνητές βρήκαν ένα σημαντικά υψηλότερο φορτίο βακτηρίων σε δείγματα που λήφθηκαν από ανδρικές γενειάδες σε σύγκριση με το τρίχωμα των σκύλων».

Η μελέτη κατέληξε στην διαπίστωση πως το σύνολο των ανδρών με γένια, ηλικίας 18 έως 76 ετών, είχαν πολύ υψηλά επίπεδα μικροβίων. Από την άλλη, μόνο 23 από τους 30 σκύλους είχαν υψηλά επίπεδα μικροβίων. Οι υπόλοιποι είχαν μέτρια επίπεδα μικροβίων.

Μάλιστα, επτά από τους συνολικά 18 άνδρες «φιλοξενούσαν» στα γένια τους μικρόβια που αποτελούσαν απειλή για την ανθρώπινη υγεία.

«Με βάση τα ευρήματα αυτά, τα σκυλιά μπορούν να θεωρηθούν πιο καθαρά σε σύγκριση με τους γενειοφόρους άνδρες», τόνισε ο επικεφαλής της μελέτης.

ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK