12:32 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Μεγάλες ποσότητες μικροοργανισμών που διασπούν τους υδρογονάνθρακες, εντόπισαν οι επιστήμονες στο βαθύτερο σημείο των ωκεανών της Γης, σε βάθος περίπου 11.000 μέτρων.

Μπορεί η ανθρωπότητα να εξερευνάει πλανήτες και ηλιακά συστήματα πολύ, πολύ μακριά από τη Γη, αλλά συνέχεια ανακαλύπτει καινούρια πράγματα για τους ωκεανούς του δικού μας πλανήτη.

Οι επιστήμονες, ανακάλυψαν μοναδικά «πετρελαιοφάγα» βακτήρια, τα οποία ζουν σε μεγάλους πληθυσμούς στο βαθύτερο σημείο των ωκεανών της Γης.

Συγκεκριμένα, η ανακάλυψη αυτή έγινε στην Τάφρο των Μαριανών, στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό, σε βάθος περίπου 11.000 μέτρων (συγκριτικά το Έβερεστ έχει ύψος 8.848 μέτρων).

Οι Βρετανοί, Κινέζοι και Ρώσοι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Microbiome (Μικροβίωμα), συνέλλεξαν δείγματα από τους μικροβιακούς πληθυσμούς στην μήκους 2.500 χιλιομέτρων Τάφρο των Μαριανών και έκαναν την πιο ολοκληρωμένη μέχρι σήμερα ανάλυση γι' αυτή τη περιοχή του βυθού. Μεταξύ άλλων, ανακαλύφθηκαν σε μεγάλες ποσότητες μικροοργανισμοί που διασπούν τους υδρογονάνθρακες, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ — ΜΠΕ.

«Τελικά γνωρίζουμε περισσότερα για τον Άρη από ό,τι για το βαθύτερο μέρος του ωκεανού», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής, καθηγητής Σιάο-Χούα Ζανγκ του κινεζικού Πανεπιστημίου των Ωκεανών.

Σχετικά:

Βακτήρια - ζόμπι εκατομμυρίων ετών ζουν βαθιά κάτω από τη γη και τους ωκεανούς
Η θερμότητα που απορροφούν οι ωκεανοί δυσκολεύει τον έλεγχο της κλιματικής αλλαγής
Αύξηση της στάθμης των ωκεανών κατά 30 εκατοστά έως το 2100
Tags:
βακτήριο, Πετρέλαιο, Υδρογονάνθρακες, ωκεανός, Ειρηνικός Ωκεανός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK