23:40 26 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Διαδηλωτές ζητούν την απελευθέρωση του Ασάνζ

Πάνω από 40 εκατ. κυβερνοεπιθέσεις στο Εκουαδόρ, μετά τη σύλληψη του Ασάνζ

© Sputnik / Alex Maknoton
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Περισσότερες από 40 εκατ. κυβερνοεπιθέσεις σε ιστοσελίδες δημόσιων υπηρεσιών του Εκουαδόρ έχουν καταγραφεί, μετά από την άρση ασύλου του Τζούλιαν Ασάνζ και τη σύλληψή του από τη βρετανική αστυνομία.

Στο στόχαστρο δεκάδων εκατομμυριών κυβερνοεπιθέσεων έχουν βρεθεί δημόσιες υπηρεσίες του Εκουαδόρ, μετά από τη σύλληψη του ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ που ακολούθησε την άρση του ασύλου του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Comercio που επικαλείται τον υφυπουργό Επικοινωνιών του Εκουαδόρ, οι κυβερνοεπιθέσεις ξεπέρασαν τις 40 εκατ.. Οι χάκερς έβαλαν στο στόχαστρο, ειδικότερα, τις ιστοσελίδες της προεδρίας, του υπουργείου Εξωγτερικών, του υπουργείου Εσωτερικών, της κεντρικής τράπεζας και της φορολογικής υπηρεσίας, καταβάλλοντας προσπάθειες να εμποδίσουν την πρόσβαση των χρηστών του Διαδικτύου. 

Η ταυτότητα των χάκερς δεν είναι γνωστή, αλλά οι διευθύνσεις IP και οι server από όπου προήλθαν οι κυβερνοεπιθέσεις ήταν από τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, τη Ρουμανία, τη Γαλλία, τη Βρετανία και το Εκουαδόρ. 

Ο ιδρυτής του WikiLeaks Ασάνζ συνελήφθη την Πέμπτη μέσα στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο, όπου κατοικούσε από το 2012 με πολιτικό άσυλο, μετά από αίτημα των ΗΠΑ αφού αρχικά ήρθη η ασυλία του.

Ο Ασάνζ, του οποίου το όνομα έγινε ευρέως γνωστό για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων της κυβέρνησης των ΗΠΑ, τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο έκδοσής του στις ΗΠΑ με κατηγορίες για hacking σε υπολογιστές που επισείει ποινή φυλάκισης έως πέντε έτη.

Σχετικά:

Η σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ
Tags:
κυβερνοεπιθέσεις, WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, Εκουαδόρ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK