02:30 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ύστερα από ενδελεχή έρευνα, οι αμερικανικές αρχές αποφάσισαν να εγκρίνουν την ενημερωμένη έκδοση του λογισμικού της Boeing για το καθηλωμένο στόλο των αεροσκαφών 737 MAX.

Η Ομοσπονδιακή Αεροπορική Διοίκηση των ΗΠΑ (FAA) έχει πιστοποιήσει την ενημερωμένη έκδοση του λογισμικού της Boeing για το καθηλωμένο στόλο των αεροσκαφών 737 MAX, σύμφωνα με όσα αναφέρουν ΜΜΕ την Τρίτη.

Η επιτροπή τυποποίησης πτήσεων της FAA εξέτασε την ενημέρωση του λογισμικού της εταιρείας και διαπίστωσε ότι είναι «λειτουργικά κατάλληλη», ανέφερε το Fox Business επικαλούμενο ένα σχέδιο έκθεσης της αεροπορικής αρχής.

Η έκθεση επεσήμανε ότι η επιτροπή αναθεώρησης της FAA αξιολόγησε μόνο τις πτυχές της κατάρτισης που σχετίζονται με την επιδιόρθωση του λογισμικού.

Η Boeing επεξεργάζεται την τελική ενημερωμένη έκδοση λογισμικού που θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα που σχετίζονται με το σύστημα αποτροπής της απώλειας στήριξης του αεροσκάφους (MCAS) των 737 MAX, σύμφωνα με τα ΜΜΕ.

Το πρόγραμμα αυτόματου πιλότου, το οποίο κατευθύνει αυτόματα τη μύτη του αεροπλάνου προς τα κάτω για να αποφευχθεί απώλεια στήριξης κατά τη διάρκεια της απογείωσης, θεωρείται υπεύθυνο ότι προκάλεσε τα δύο θανατηφόρα δυστυχήματα.

Δύο αεροσκάφη Boeing 737 MAX κατέπεσαν τους τελευταίους έξι μήνες — ένα στην Ινδονησία τον Οκτώβριο του 2018 και ένα στην Αιθιοπία τον Μάρτιο. Μετά την τελευταία συντριβή, οι αεροπορικές αρχές και οι αερομεταφορείς σε όλο τον κόσμο είτε έχουν καθηλώσει όλα τα αεροσκάφη της σειράς 737 MAX είτε έχουν αποκλείσει τον εναέριο χώρο τους στα συγκεκριμένα αεροσκάφη.

Tags:
λογισμικό, Boeing 737 MAX 8, Ινδονησία, Αιθιοπία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK