14:14 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αυτή η εξέλιξη έρχεται καθώς εισαγγελείς διεξάγουν έρευνα σχετικά με τις πωλήσεις δεδομένων του Facebook σε άλλες εταιρείες. Οι New York Times ανέφεραν ότι σε μια κριτική επιτροπή είχαν φτάσει έγγραφα από τουλάχιστον δύο γνωστές εταιρείες.

Με την προσοχή των μέσων μαζικής ενημέρωσης να επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στην δημοσιοποίηση της έκθεσης του ειδικού συμβούλου Ρόμπερτ Μιούλερ σχετικά με τους ισχυρισμούς περί συμπαιγνίας μεταξύ της εκστρατείας του Τραμπ και της Ρωσίας κατά τις εκλογές του 2016, το Facebook εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία την Πέμπτη για να αποκαλύψει ότι έσπασε και αποθήκευσε εκατ. κωδικούς πρόσβασης του Instagram σε μη κρυπτογραφημένους εσωτερικούς διακομιστές.

Ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης ενημέρωσε πρώτη φορά για το λάθος του σε μια ανάρτηση ιστολογίου στις 21 Μαρτίου, με τίτλο «Keeping Passwords Secure». Η δημοσίευση αυτή γράφτηκε από τον Πέδρο Καναχουάτι, αντιπρόεδρο για την μηχανική, ασφάλειας και ιδιωτικότητας, και επικεντρώθηκε στην προηγούμενη ανακοίνωση του Facebook ότι είχε διαχειριστεί εσφαλμένα εκατ. κωδικούς πρόσβασης του Facebook και του Instagram, αποθηκεύοντάς τους σε «ευανάγνωστη μορφή στα εσωτερικά μας συστήματα αποθήκευσης δεδομένων».

«Για να είμαστε σαφείς, αυτοί οι κωδικοί πρόσβασης δεν ήταν ποτέ ορατοί σε κανέναν έξω από το Facebook και δεν βρήκαμε μέχρι στιγμής στοιχεία ότι κάποιος εσωτερικά διαχειρίστηκε εσφαλμένα ή κακώς είχε πρόσβαση σε αυτά», αναφέρει το ποστ. «Εκτιμούμε ότι θα ειδοποιήσουμε εκατοντάδες εκατ. χρήστες του Facebook Lite, δεκάδες εκατ. άλλους χρήστες του Facebook και δεκάδες χιλιάδες χρήστες του Instagram».

Τώρα, λιγότερο από ένα μήνα μετά την δημοσίευση αυτή, το Facebook εξέδωσε μια ενημερωμένη έκδοση, δηλώνοντας ότι έκτοτε έχει βρει επιπλέον κωδικούς πρόσβασης του Instagram αποθηκευμένους λανθασμένα σε διακομιστές. Αντί για τις «δεκάδες χιλιάδες» που είχε προηγουμένως αναφέρει πως επηρεάστηκαν, η πλατφόρμα δηλώνει τώρα ότι το ατύχημα επηρέασε εκατ. χρήστες του Instagram.

«Ύστερα από τη δημοσίευση αυτή, ανακαλύψαμε ότι τα πρόσθετα αρχεία καταγραφής των κωδικών πρόσβασης Instagram αποθηκεύονται σε μορφή αναγνώσιμη», αναφέρει η ενημέρωση της 18ης Απριλίου. «Εκτιμάμε ότι αυτό το ζήτημα επηρέασε εκατ. χρήστες του Instagram. Θα ειδοποιήσουμε αυτούς τους χρήστες όπως κάναμε και με άλλους», πρόσθεσε.

«Η έρευνά μας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτοί οι αποθηκευμένοι κωδικοί πρόσβασης δεν προσεγγίστηκαν σωστά», συνεχίζει.

Τέλος, το ποστ ανέφερε πως το Facebook ανακάλυψε αρχικά το λάθος τον Ιανουάριο όταν διενεργούσε μια συνηθισμένη ανασκόπηση ασφαλείας.

Tags:
κωδικός, χρήστες, Facebook, Instagram, social media
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK