04:46 11 ΙΟΥΛΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Για πολλούς από εμάς, ο έλεγχος του DNA σχετίζεται με τη γενετική προέλευση. Ωστόσο η εταιρεία MyGenetics, η οποία δραστηριοποιείται στο Περού, επικεντρώνεται σε γενετικά τεστ, τα αποτελέσματα των οποίων μπορούν να εφαρμοστούν στην καθημερινότητα.

Ο υγιεινός τρόπος ζωής έχει γίνει σήμερα μόδα. Η γυμναστική και η δίαιτα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης κοινωνίας. Ακολουθούμε, όμως, δίαιτες που πραγματικά λειτουργούν;

Από τον Οκτώβριο του 2017, η MyGenetics λειτουργεί στο Περού. Σύμφωνα με εκπροσώπους της εταιρείας, η ιδανική συνταγή για έναν υγιεινό τρόπο ζωής είναι διαφορετική για κάθε έναν από εμάς και πρέπει να αναζητηθεί στο DNA του κάθε ατόμου, καθώς αυτό καθορίζει ποια προϊόντα θα μας βοηθήσουν να χάσουμε βάρος, αλλά και ποιες ασκήσεις θα προσφέρουν ευεξία στο σώμα, ακόμη και το μυαλό μας.

Η ιδέα που ενέπνευσε την εταιρεία, είναι ότι το γενετικό υλικό διαφέρει από άτομο σε άτομο, συνεπώς προϊόντα και ασκήσεις που είναι επωφελείς για κάποιον, θα μπορούσαν να είναι ακόμη και επικίνδυνες για κάποιον άλλον. Γι' αυτό, η ρωσική εταιρεία ασχολείται με τη διατροφική ανάλυση DNA και τον γονιδιακό έλεγχο αθλητικών επιδόσεων, με σκοπό τη δημιουργία μιας «προσωπικής έκθεσης DNA», με ξεχωριστές οδηγίες για κάθε άτομο.

«Η εταιρεία μας προσφέρει εξατομικευμένη, προσαρμοσμένη δίαιτα», δήλωσε στο Sputnik ο Κριστιάν Χαβιέ, επικεφαλής της MyGenetics στο Περού, η οποία αποτελεί αντιπρόσωπο μιας καινοτόμου ρωσικής εταιρείας με το ίδιο όνομα.

Πρόκειται για εταιρεία που «γεννήθηκε» το 2013 και βρίσκεται στο τεχνολογικό πάρκο του Νοβοσιμπίρισκ, το κορυφαίο κέντρο για την ανάπτυξη εταιρειών υψηλής τεχνολογίας στη Ρωσία.

«Αναπτύσσουμε καινοτόμα πράγματα», εξήγησε ο ιδρυτής της MyGenetics, Βλαντιμίρ Βολομπούεφ στο Sputnik.

Cristian Javier - Vladímir Volobuev
© Φωτογραφία : MyGenetics
Cristian Javier - Vladímir Volobuev

Σύμφωνα με τον Ρώσο επιχειρηματία, υπάρχουν λίγες εταιρείες στη Λατινική Αμερική που δραστηριοποιούνται στον τομέα της γενετικής και επικεντρώνονται κυρίως στον τομέα της διατροφής.

«Η στρατηγική μας είναι να επικεντρωθούμε σε εκείνα τα γενετικά τεστ που μπορούν να εφαρμοστούν στην πραγματική ζωή» συμπλήρωσε ο κ. Βολομπούεφ, σύμφωνα με τον οποίο η γνώση της γενεαλογίας παρέχει σημαντικές πληροφορίες για το παρελθόν, αν και δεν μπορεί από μόνη της να αλλάξει την ποιότητα της ζωής μας.

Για τον λόγο αυτό, η ρωσική εταιρεία αποφάσισε να ασχοληθεί με τη διατροφική ανάλυση DNA και τον γονιδιακό έλεγχο αθλητικών επιδόσεων. Πρόκειται για ένα εύκολο τεστ που δεν απαιτεί καν επίσκεψη σε κάποιο εργαστήριο, καθώς ο ενδιαφερόμενος μπορεί να στείλει το δείγμα του DNA του στην MyGenetics στο Περού ή τη Ρωσία. Το δείγμα λαμβάνεται με μία μπατονέτα.

Γυναίκα λαμβάνει δείγμα για τεστ DNA
© Φωτογραφία : MyGenetics
Γυναίκα λαμβάνει δείγμα για τεστ DNA

Μόλις συλλεχθούν τα δείγματα, αποστέλλονται στο εργαστήριο της εταιρείας στο Νοβοσιμπίρισκ. Τα αποτελέσματα της γενετικής ανάλυσης τίθενται σε επεξεργασία από εμπειρογνώμονες της εταιρείας και, σύμφωνα με αυτούς, διαμορφώνεται μια «προσωπική έκθεση DNA».

Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι έκαναν το συγκεκριμένο τεστ DNA και πολλοί έχουν βελτιώσει τη ζωή τους χάρη στις προτάσεις των ειδικών. «Υπάρχουν περιπτώσεις με χρήστες μας που έχασαν 25 ή 30 κιλά σε έξι μήνες», σημείωσε ο κ. Βολομπούεφ.

Οι οδηγίες που βασίζονται στο DNA μπορούν να συμβάλλουν τόσο στην απώλεια βάρους, όσο και στην επίλυση γενικών προβλημάτων. Η ανεπαρκής διατροφή μπορεί να προκαλέσει πρόσθετο άγχος, όπως εξήγησε ο επιχειρηματίας.

Εργαστήριο της MyGenetics
© Φωτογραφία : MyGenetics
Εργαστήριο της MyGenetics

«Μπόρεσα να ελέγξω την προδιάθεσή για διαβήτη, Αλτσχάιμερ και καρκίνο, ασθένειες από τις οποίες έπασχαν πολλά μέλη της οικογένειάς μου. Τα αποτελέσματα του τεστ με κάνουν να νιώθω υποχρεωμένος να δώσω μεγαλύτερη προσοχή σε πτυχές που επηρεάζουν την εμφάνιση αυτών των ασθενειών, όπως το κάπνισμα», σχολίασε ο πελάτης της MyGenetics Φερνάντο Κουσιάνοβιτς.

Πάντως, ορισμένοι πελάτες μένουν αρκετά απογοητευμένοι λαμβάνοντας τα αποτελέσματα της δοκιμής. «Όταν ένα άτομο υποβάλλεται σε τεστ DNA, αναμένει να λάβει συγκεκριμένες οδηγίες, ωστόσο στην πραγματικότητα όλες οι οδηγίες είναι απλές και μπορούν να αναζητηθούν στο Διαδίκτυο. Αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε, είναι ότι εμείς παρέχουμε στο άτομο μόνο τις πληροφορίες που χρειάζεται», κατέληξε ο κ. Βολομπούεφ.

Η ρωσική γενετική τεχνολογία κατακτά τη Λατινική Αμερική
© Φωτογραφία : MyGenetics
Η ρωσική γενετική τεχνολογία κατακτά τη Λατινική Αμερική

Σχετικά:

Καλλισθενική γυμναστική: Συνδυασμός ομορφιάς και δύναμης
Η κακή διατροφή «σκοτώνει» πιο πολύ από το τσιγάρο και την υπέρταση
Η μεσογειακή διατροφή μειώνει την κυτταρίτιδα
Tags:
γυμναστική, διατροφή, DNA, Περού, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK