18:00 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Προβλήματα φαίνεται πως αντιμετωπίζει η Samsung με το αναδιπλούμενο κινητό Galaxy Fold, μετά από προβλήματα που παρατήρησαν ορισμένοι από αυτούς που δοκίμασαν τη συσκευή.

Η Samsung φέρεται να προχωρά στην ανάκληση όσων συσκευών Galaxy Fold είχε παραχωρήσει για αξιολογήσεις σε ειδικούς σε θέματα τεχνολογίας, ενώ ανακοίνωσε ότι αναβάλει την κυκλοφορία του αναδιπλούμενου κινητού για διάστημα που δεν προσδιόρισε.

Η επαναστατική συσκευή με οθόνη που κυριολεκτικά διπλώνει ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις 26 Απριλίου. Ωστόσο, προβλήματα που διαπιστώθηκαν από τους ειδικούς που δοκίμασαν τη συσκευή υποχρέωσαν τη Samsung να αναβάλει την κυκλοφορία προκειμένου, όπως ανέφερε τη Μεγάλη Δευτέρα, να διερευνήσει τις σχετικές αναφορές.

Σήμερα, η Samsung φέρεται να προχωρά στην ανάκληση όλων των συσκευών που είχε αποστείλει για δοκιμές, όπως μετέδωσε το Reuters επικαλούμενο πρόσωπο με απευθείας γνώση του ζητήματος.

Δημοσιογράφοι που δοκίμασαν τη συσκευή είχαν αναφέρει ότι έπαψε να λειτουργεί μετά από μερικές μέρες. Η οθόνη έσπασε ή εμφάνισε άλλου είδους προβλήματα. Ορισμένες φορές, οι χρήστες είχαν αφαιρέσει το προστατευτικό πλαστικό κάλυμμα από την οθόνη, πιστεύοντας ότι πρόκειται για το συνηθισμένο κάλυμμα με το οποίο αποστέλλονται συνήθως οι συσκευές, ενώ δεν υπήρχε ούτε σχετική οδηγία που να τους απέτρεπε.

​​Ωστόσο, η εταιρεία διευκρίνισε ότι η αφαίρεση του καλύμματος θα προκαλέσει προβλήματα στην αναδιπλούμενη οθόνη.

​Τον Μάρτιο, η Samsung είχε δημοσιεύει ένα βίντεο που έδειχνε ρομπότ να διπλώνουν και να ανοίξουν συσκευές Galaxy Fold για το τεστ ανθεκτικότητας, από το οποίο προέκυψε ο ισχυρισμός της εταιρείας για 200.000 φορές που μπορεί να ανοίξει και να κλείσει η συσκευή.

«Είναι καταστροφικό το γεγονός ότι η Samsung έστειλε δείγματα στους δοκιμαστές (reviewers) χωρίς σαφείς οδηγίες για το πώς να χειριστούν τη συσκευή», δήλωσε ο αναλυτής Young-woo από την SK Securities, μιλώντας στο Reuters.

Η υπόθεση με το Galaxy Fold ξύπνησε, άλλωστε, δυσάρεστες μνήμες στον κατασκευαστή από την Κορέα: Το 2016, η Samsung υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε πλήρη ανάκληση όλων των Galaxy Note 7 καθώς υπήρχε κίνδυνος η συσκευή να «σκάσει» στα χέρια των χρηστών. Η υπόθεση εξελίχθηκε σε εφιάλτη για την εταιρεία.

Δεδομένου βέβαια ότι το Galaxy Fold θεωρείται από τις ακριβότερες συσκευές κινητών που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ, καθώς θα τιμολογείται προς 1.980 δολάρια, αναλυτές και επενδυτές δεν αναμένουν να αποφέρει τεράστια κέρδη στην εταιρεία. Η πρόβλεψη της Samsung είναι η πώληση ενός εκατομμυρίου συσκευών φέτος, κάτι που ισοδυναμεί με λιγότερο από το 0,5% των 291,3 εκατομμυρίων smartphones που πούλησε το 2018.

«Από τη θετική πλευρά, έχουμε την ευκαιρία να διαγράψουμε αυτό το προβλημα και να το διορθώσουμε πριν πουλήσουμε τα τηλέφωνα σε ένα τεράστιο ακροατήριο, οπότε δεν θα έχουν τα ίδια παράπονα», δήλωσε από την πλευρά του, υπάλληλος της Samsung που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Όσον αφορά την αναβολή στην κυκλοφορία του Galaxy Fold, η Samsung φέρεται να ενημέρωσε όσους έχουν προχωρήσει σε προπαραγγελίες, όπως μετέδωσαν τεχνολογικά ΜΜΕ.

«Η προπαραγγελία σας εγγυάται τη θέση σας στην ουρά για αυτή την καινοτόμο τεχνολογία. Θα σας ενημερώσουμε για πιο συγκεκριμένες πληροφορίες αποστολής σε δύο εβδομάδες», ανέφερε το email της Samsung.

Tags:
ανάκληση, smartphones, κινητό, Samsung Galaxy Fold, Samsung, Νότια Κορέα, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK