01:48 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Το «πράσινο φως» φέρεται να έλαβε η Huawei για την κατασκευή «μη βασικού» τμήματος του δικτύου νέας γενιάς 5G της Βρετανίας, εν μέσω προειδοποιήσεων από τις ΗΠΑ για τη συνεργασία των δύο χωρών.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, φέρεται να έδωσε το «πράσινο φως» στην εν μέρει συμμετοχή της Huawei στην κατασκευή του μελλοντικού τηλεφωνικού δικτύου 5G της χώρας.

Όπως μετέδωσε η Telegraph, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου στο οποίο προΐσταται η Τερέζα Μέι, συμφώνησε να επιτρέψει στην κινεζική εταιρεία περιορισμένη πρόσβαση προκειμένου «να βοηθήσει στην κατασκευή τμημάτων του δικτύου, όπως κεραίες και άλλα ‘μη βασικά' τμήματα».

Από την πλευρά του, ο Τομ Τουγκεντάτ, επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, επισήμανε ότι ο αποκλεισμός της Huawei από όλα τα βασικά τμήματα του δικτύου 5G της Βρετανίας δεν αμβλύνει τις ανησυχίες για την ασφάλεια.

«Εγείρει ακόμη ανησυχίες. Ο ορισμός του βασικού και του μη βασικού (σ.σ. τμήματος) είναι πολύ δύσκολος με το 5G», δήλωσε στο BBC, προσθέτοντας ότι το 5G «διαφοροποιείται από ένα ταχύτερο διαδικτυακό σύστημα σε ένα σύστημα διαδικτύου που μπορεί πραγματικά να συνδέσει τα πάντα και ως εκ τούτου η διάκριση μεταξύ βασικού και μη βασικού είναι πολύ πιο δύσκολο να γίνει» (core και non-core στο πρωτότυπο).

Εν των μεταξύ, οι Times είχαν φιλοξενήσει δηλώσεις του ανώτερου Αμερικανού αξιωματούχου για την κυβερνοασφάλεια, Ρόμπερτ Στρέιερ, σύμφωνα με τον όποιο η συνεργασία του Ηνωμένου Βασίλειου με τη Huawei για το επόμενης γενιάς δίκτυο 5G θα επιφέρει προβλήματα στη στρατιωτική και τεχνική συνεργασία ΗΠΑ και Βρετανίας.

«Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η αυστηρή εφαρμογή αυτών των προτύπων θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην απαγόρευση της Huawei», προειδοποίησε.

Η Ουάσιγκτον έχει επανειλημμένα ισχυριστεί ότι η Huawei έχει κλέψει εμπορικές πληροφορίες και κατασκοπεύει για λογαριασμό της κινεζικής κυβέρνησης, ισχυρισμούς τους οποίους η εταιρεία συνεχώς αρνείται.

Οι ΗΠΑ, η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία έχουν ήδη απαγορεύσει στην Huawei να αναπτύξει τα δίκτυα 5G, επικαλούμενες λόγους ασφάλειας. Οι ΗΠΑ πιέζουν επίσης τους ευρωπαίους συμμάχους, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους και να επιβάλουν επίσημες απαγορεύσεις στα προϊόντα της Huawei για την κατασκευή της επόμενης γενιάς δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, έχει δηλώσει ότι η Γερμανία «δεν μπορεί ποτέ να εκβιαστεί», ενώ η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι αντιτάχθηκε στον αποκλεισμό της Huawei ή άλλης εταιρείας από την ανάπτυξη του δικτύου 5G, απλώς επειδή προέρχεται από άλλη χώρα.

Tags:
ασύρματο δίκτυο, 5G, Huawei, Τερέζα Μέι, Ηνωμένο Βασίλειο, Μεγάλη Βρετανία, Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK