11:13 03 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ελάχιστοι άνθρωποι στον πλανήτη μας, κυρίως επιστήμονες και στρατιωτικοί, έχουν κατορθώσει να διασχίσουν τα νερά της Ανταρκτικής πάνω σε ένα παγοθραυστικό. Ένας Ρώσος δισεκατομμυριούχος, ωστόσο, θα μπορούσε να αλλάξει αυτήν την πραγματικότητα.

Ο ιδρυτής της Tinkoff Bank, Όλεγκ Τίνκοφ, αναμένεται σύμφωνα με το περιοδικό Forbes να παρουσιάσει το 2020 σε έκθεση στο Μονακό το τελευταίο απόκτημα του στόλου του, το SeaExplorer 77.

Πρόκειται για ένα πλοίο εκτιμώμενης αξίας 112 εκατ. δολαρίων, το οποίο θα ταξιδέψει από τις Σεϋχέλλες και τη Μαδαγασκάρη μέχρι τη χερσόνησο Καμτσάτκα και την Αλάσκα, προτού βάλει πλώρη για τον τελικό του προορισμό: την Ανταρκτική, όπου εκτιμάται ότι θα βρίσκεται προς το τέλος του 2021 και την αρχή του 2022.

​Καθώς δεν σκοπεύει να περνά περισσότερες από 20 εβδομάδες του έτους πάνω στο πλοίο του, ο Τίνκοφ σχεδιάζει το νοικιάζει σε όποιον επιθυμεί να κάνει βαρκάδα στην Ανταρκτική, αντί 776.500 δολαρίων την εβδομάδα.

Ο Τίνκοφ διατείνεται πως είναι ο πρώτος που παρήγγειλε ένα σκάφος αυτού του τύπου, ενώ στον κατάλογο των πελατών του φαίνεται πως θα μπει ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος έδειξε ήδη ενδιαφέρον να μισθώσει το παγοθραυστικό για περίοδο τριών εβδομάδων.

​Σύμφωνα με τον Τίνκοφ, Ρώσος επιχειρηματίας — το όνομα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε — εξετάζει την ενοικίαση του σκάφους για έξι ολόκληρους μήνες.

Tags:
πάγος, παγοθραυστικό, πλοίο, Αλάσκα, Ανταρκτική, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK