15:50 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Υπουργός του Πακιστάν ισχυρίστηκε ότι ήταν η χώρα του αυτή που έστειλε το τηλεσκόπιο Hubble στο διάστημα και το Twitter το γλέντησε δεόντως, με μία χρήστη να ζητά να του δώσουν Νόμπελ επιστήμης και τεχνολογίας.

Αντιμέτωπος με τη θυμηδία χρηστών του διαδικτύου ήρθε υπουργός του Πακιστάν ο οποίος ισχυρίστηκε την Κυριακή ότι το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο στον κόσμο εστάλη στο διάστημα από τη διαστημική υπηρεσία της χώρας του, την SUPARCO.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο Πακιστανός υπουργός Επιστήμης και Τεχνολογίας, Fawad Chaudhry, εμφανίστηκε να αγνοεί το γεγονός ότι ήταν η NASA αυτή που έστειλε στο διάστημα το τηλεσκόπιο Hubble.

«… ένας από τους τρόπους να δεις είναι το τηλεσκόπιο Hubble, το οποίο είναι το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο στον κόσμο και έφτασε (στο διάστημα) από τη Suparco, το οποίο είναι εγκατεστημένο σε δορυφόρο», φέρεται να δηλώνει σε συνέντευξή του ο υπουργός, σύμφωνα με το κανάλι Geo News.

Η επίμαχη φράση του υπουργού έφερε «γλέντι» στα κοινωνικά δίκτυα. «Απλά δώστε στον Fawad Chaudhry το βραβείο Νόμπελ για επιστήμη και τεχνολογία», έγραψε μία χρήστης του Twitter.

​Ξεκαρδιστική και απίστευτη χαρακτήρισε τη δήλωση του υπουργού ένας άλλος χρήστης του κοινωνικού δικτύου, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, Ιμράν Καν, θα πρέπει να στείλει τον υπουργό στο διάστημα ως ανταμοιβή!

Ο πακιστανός δημοσιογράφος και συγγραφέας, Nasim Zehra, υπενθύμισε μέσω Twitter στον υπουργό ότι η SUPARCO δεν συνεργάζεται με τη NASA, ενώ ο πρώην γερουστιαστής και αναλυτής σε θέματα άμυνας και πολιτικής, Tahir Mashhadi, παρατήρησε ότι θα πρέπει να τον βάλουν στο Hubble για να κάνει επανδρωμένη τροχιά γύρω από τον πλανήτη!

​Υπενθυμίζεται ότι το Hubble είναι το πρώτο μεγάλο οπτικό τηλεσκόπιο που εστάλη στο διάστημα. Οι επιστήμονες χρησιμοποιούν το Hubble για να παρατηρήσουν τα πιο απομακρυσμένα αστέρια και τους γαλαξίες, καθώς και τους πλανήτες στο ηλιακό μας σύστημα.

Tags:
τηλεσκόπιο, Hubble, Twitter, NASA, Πακιστάν, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK