15:15 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Μειώνει δραστικά το χρόνο εντοπισμού βακτηρίων στον οργανισμό. Έως τώρα συχνά συνταγογραφούται φάρμακα πριν επιβεβαιωθεί η ύπαρξη βακτηρίου στον οργανισμό λόγω του χρόνου που χρειάζεται για να βγουν οι εξετάσεις.

Η εποχή που οι γιατροί έγραφαν αντιβιώσεις στους ασθενείς τους ενώ ακόμη περίμεναν τις εργαστηριακές εξετάσεις για να δουν τι έχουν, μπορεί να οδηγείται στο τέλος της.
Αμερικανοί επιστήμονες, κατασκεύασαν μια συσκευή που μειώνει δραστικά το χρόνο που χρειάζεται για να εντοπιστεί κάποιο βακτήριο στον οργανισμό. Η διαδικασία ολοκληρώνεται σε μισή περίπου ώρα, ενώ συχνά οι απαντήσεις για αυτού του τύπου τις εξετάσεις μπορεί να βγουν μετά από ημέρες.

Μια ομάδα επιστημόνων βιοϊατρικής μηχανικής του Penn State University, έκαναν την σχετική ανακοίνωση την περασμένη Δευτέρα στην Εθνική Ακαδημία Επιστημών των ΗΠΑ.

Με τη χρήση μικροτεχνολογίας, η συσκευή «παγιδεύει» βακτήρια και τα εξετάζει με ηλεκτρονιακό μικροσκόπιο, κάτι που επιτρέπει στους γιατρούς να καθορίσουν εάν όντως υπάρχουν βακτήρια, τριάντα μόλις λεπτά πριν να συνταγογραφήσουν την κατάλληλη αγωγή στον ασθενή.

Η συσκευή αυτή μπορεί να οδηγήσει σε πολύ μεγάλη βελτίωση του χρόνου αναμονής για τις εργαστηριακές εξετάσεις, που συνήθως κυμαίνεται από τρεις έως και πέντε ημέρες.

Ο καθηγητής Πακ Κιν Γουόνγκ, της ομάδας που κατασκεύασε τη συσκευή, δήλωσε ότι το πιο σημαντικό είναι ότι μπορεί να οδηγήσει στον περιορισμό της ευρείας συνταγογράφησης αντιβιοτικών.

«Σήμερα συνταγογραφούμε αντιβιοτικά ακόμη και όταν δεν υπάρχουν βακτήρια», «αυτή είναι η υπερσυνταγογράφηση», είπε ο Γουονγκ μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική ανακάλυψη που θα μπορούσε να έχει θεαματικά αποτελέσματα στη θεραπεία των ασθενών. Το δείγμα μπορεί να ακόμη και να έρχεται σε επαφή με αντιβιοτικά για να καθοριστεί εάν πρόκειται για μια σωστή αγωγή του ασθενή ή όχι.

Οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, είναι οι πιο κοινές βακτηριακές λοιμώξεις είπε ο Γουονγκ, ωστόσο το 75% των δειγμάτων που φτάνουν στα εργαστήρια είναι αρνητικά.

Εξήγησε ότι όταν γρήγορα επιβεβαιώνεται ή δεν επιβεβαιώνεται η ύπαρξη βακτηρίου στον οργανισμό, τότε βελτιώνεται δραστικά και η φροντίδα του ασθενή.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η συσκευή μπορεί να εντοπίσει την παρουσία βακτηρίων σε ποσοστό 100% και να κατατάξει το βακτήριο στο 83% των περιπτώσεων. Επίσης είχε 100% επιτυχία στον καθορισμό των βακτηρίων που είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά.

Η επιστημονική ομάδα έχει κάνει αίτηση για κατοχύρωση της πατέντας της συσκευής που φιλοδοξεί να έχει μεγάλη ζήτηση από νοσοκομειακές μονάδες και ιατρεία μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Σχετικά:

Ανθεκτικό στα αντιβιοτικά το βακτήριο που βρέθηκε να ευδοκιμεί στον Διαστημικό Σταθμό ISS
Tags:
αντιβιοτικά, βακτήρια, ιατρικές εξετάσεις, επιστήμονας, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK