18:21 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Το σκάφος της Blue Origin, Θα μπορεί να προσγειώνεται στη Σελήνη με μεγάλη ακρίβεια, ενώ ο στόχος που έχει τεθεί, είναι να μεταφέρει Αμερικανούς αστροναύτες έως το 2024.

Ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής της ιδιωτικής αμερικανικής διαστημικής εταιρίας Blue Origin και του κολοσσού της Amazon, παρουσίασε το διαστημικό σκάφος Blue Moon το οποίο θα μπορεί να εκτελεί ταξίδια στη Σελήνη, στον φυσικό δορυφόρο της Γης.

«Αυτό είναι το Blue Moon (μπλε φεγγάρι). Δουλεύουμε πάνω σε αυτό το σκάφος εδώ και Τρία χρόνια. Είναι ένα πολύ μεγάλο σκάφος. Θα μπορεί να προσγειώνει ομαλά και με ακρίβεια βάρος πέραν των 3,6 μετρικών τόνων στην επιφάνεια της σελήνης», τόνισε σε συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον.

​Ο Μπέζος είπε ακόμη ότι πρόκειται για ένα καταπληκτικό σκάφος με το οποίο «θα επιστρέψουμε στο φεγγάρι, αυτή τη φορά για να μείνουμε».

Το διαστημικό όχημα θα χρησιμοποιεί ως καύσιμο υγροποιημένο υδρογόνο, εξήγησε ο Μπέζος και πρόσθεσε ότι θα μπορεί να ανεφοδιάζεται ενώ θα βρίσκεται στη Σελήνη, με το υγρό υδρογόνο που θα προμηθεύεται από το νερό στο Φεγγάρι.

​Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο CNet, που μετέδωσε τη συνέντευξη, το σκάφος θα μπορεί να μεταφέρει Αμερικανούς αστροναύτες στο φεγγάρι έως το 2024, σύμφωνα με τους στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Σχετικά:

Ο Τζεφ Μπέζος ισχυρίζεται ότι προσπάθησαν να τον εκβιάσουν με «d*ck pick»
Το «χρυσό» διαζύγιο των Μπέζος: Πώς θα χωρίσουν 137 δισ. δολάρια
Παίρνει διαζύγιο ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, Τζεφ Μπέζος
Το New Shepard του Τζεφ Μπέζος θα στείλει τουρίστες στο διάστημα μέσα στο 2019
Τζεφ Μπέζος: Η Amazon μια ημέρα θα χρεοκοπήσει
Tags:
διαστημική βιομηχανία, Σελήνη, διάστημα, Blue Origin, Τζεφ Μπέζος, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK