02:45 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το Facebook ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει πιο αυστηρούς κανόνες προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση περιεχομένου μίσους και τρομοκρατίας μετά το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία.

Σε νέα πιο αυστηρά μέτρα προχωρά το Facebook προκειμένου να περιορίσει τη διασπορά περιεχομένου μίσους και τρομοκρατίας, μετά το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία που μεταδόθηκε live.

Η πλατφόρμα θα εισάγει περιορισμούς στη λειτουργία Facebook Live, σε χρήστες που έχουν παραβιάσει τους κανόνες του κοινωνικού δικτύου, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση της.

Συγκεκριμένα, το Facebook θα απαγορεύσει σε όσους παραβιάζουν τους κανόνες για πρώτη φορά να χρησιμοποιήσουν το live για συγκεκριμένο διάστημα.

Ωστόσο, η εταιρεία δεν διευκρινίζει αναλυτικά ποια από αυτά τα «αδικήματα», θα οδηγούν στα παραπάνω περιοριστικά μέτρα.

Το κοινωνικό δίκτυο αποκάλυψε επίσης ότι σχεδιάζει να απαγορεύσει σε τέτοιους παραβάτες να δημιουργούν διαφημίσεις εντός της πλατφόρμας.

Το Facebook τέλος δεσμεύτηκε να χρηματοδοτήσει πανεπιστημιακή έρευνα για την ανάπτυξη αλγόριθμων που θα εντοπίζουν περιεχόμενο τέτοιου είδους, καθώς το σημερινό του σύστημα δυσκολεύτηκε να ανταποκριθεί όταν ξεκίνησε το live ο δράστης του μακελειού στη Νέα Ζηλανδία.

Tags:
live, διαδίκτυο, χρήστες, Facebook, Νέα Ζηλανδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK