02:59 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα που απαγορεύει σε αμερικανικές εταιρείες να χρησιμοποιούν τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό από επιχειρήσεις που θεωρείται ότι αποτελούν «κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια».

Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου έχει τοποθετήσει τον κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό Huawei, μαζί με 70 θυγατρικές του, σε μαύρη λίστα εμπορικών συναλλαγών.

Η κίνηση θα απαιτήσει από τους εταιρείες των ΗΠΑ να αποκτήσουν άδειες από την αμερικανική κυβέρνηση προτού διαθέσουν προϊόντα σε εταιρείες που περιλαμβάνονται στον κατάλογο.

Η αμερικανική κοινότητα πληροφοριών έχει υποστηρίξει εδώ και καιρό ότι η Κίνα απαιτεί από εταιρείες όπως η Huawei, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας και ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως να διατηρούν πρόσβαση στα προϊόντα τους και να μεταβιβάζουν τα δεδομένα των πελατών τους στην κινεζική κυβέρνηση.

Ωστόσο, τόσο οι Κινέζοι αξιωματούχοι όσο και οι υπάλληλοι της Huawei έχουν επανειλημμένα απορρίψει τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ.

Η Huawei είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας της Κίνας και ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως — μπροστά από την Apple των ΗΠΑ, αλλά πίσω από την κορεατική εταιρεία Samsung.

Ο υπουργός Εμπορίου Ουίλμπουρ Ρος τόνισε σε δήλωσή του ότι η κίνηση θα «εμποδίσει την αμερικανική τεχνολογία να χρησιμοποιηθεί από οντότητες που ανήκουν στο εξωτερικό με τρόπους που υπονομεύουν ενδεχομένως τα συμφέροντα της αμερικανικής εθνικής ασφάλειας ή της εξωτερικής πολιτικής».

«Ο πρόεδρος Τραμπ ενεργεί για άλλη μια φορά για να προστατεύσει την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ. Αυτό το εκτελεστικό διάταγμα αντιμετωπίζει την απειλή που θέτουν οι ξένοι αντίπαλοι στην τεχνολογία της πληροφορικής και των επικοινωνιών της χώρας και στην αλυσίδα εφοδιασμού των υπηρεσιών», δήλωσε ο Ρος νωρίτερα αυτή τη μέρα. «Υπό την ηγεσία του προέδρου Τραμπ, οι Αμερικανοί θα είναι σε θέση να εμπιστεύονται ότι τα δεδομένα και η υποδομή μας είναι ασφαλή». πρόσθεσε.

Συγκεκριμένα, οι εταιρείες προστέθηκαν στον κατάλογο οντοτήτων του Γραφείου Βιομηχανίας και Ασφάλειας (BIS), έναν κατάλογο ξένων εταιρειών και ατόμων με διάφορους κανονισμούς αδειοδότησης που εφαρμόζονται σε αμερικανικές εταιρείες που επιθυμούν να τους πουλήσουν προϊόντα.

Tags:
Huawei, Samsung, Apple, Κίνα, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK