00:17 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Το σεξ μπορεί να είναι μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις στον κόσμο, ωστόσο, δυστυχώς, ενδέχεται επίσης να δημιουργήσει φόβους, δυσφορία και τραύματα.

Αυτές είναι μερικές από τις πιο φοβίες που συχνά μπορούν να επηρεάσουν τη σεξουαλική ζωή μίας γυναίκας.

Ερωτοφοβία

Σε γενικές γραμμές, περιλαμβάνει όλες τις φοβίες που σχετίζονται με το σεξ. Κατά βάση, πρόκειται για τον φόβο απέναντι σε οποιοδήποτε αντικείμενο, πράξη ή πρόσωπο που σχετίζεται με το σεξ. Όσοι υποφέρουν από αυτήν τη φοβία αισθάνονται άβολα όταν μιλούν για το σεξ.

Γενοφοβία

Είναι ο σωματικός ή ο ψυχολογικός φόβος για σεξουαλικές σχέσεις. Οι γυναίκες με αυτή τη φοβία διστάζουν να έχουν σεξουαλικές σχέσεις και, ακόμη και αν τους αρέσει η οικειότητα, ποτέ δεν κάνουν το βήμα παραπάνω, πέρα από το φιλί και τις αγκαλιές.

Φόβος διείσδυσης

Χαρακτηρίζεται και σύμπλεγμα Δάφνης από τη νύμφη η οποία, σύμφωνα με τη μυθολογία, μεταμορφώθηκε σε δέντρο όταν επιχείρησε να την αγκαλιάσει ο θεός Απόλλωνας, που την είχε ερωτευτεί. Η συγκεκριμένη φοβία ενδέχεται να οφείλεται σε κάποια τραυματική εμπειρία ή τον πόνο κατά τη διείσδυση, ωστόσο μπορεί επίσης να έχει ψυχολογικά αίτια.

Γυμνοφοβία

Εκείνες οι οποίες υποφέρουν από αυτήν τη φοβία, τρέμουν στην ιδέα να βρεθούν χωρίς ρούχα ή να δουν κάποιον άλλο άνθρωπο γυμνό. Η φοβία αυτήν δεν πρέπει να συγχέεται με το αν κάποιος δεν αισθάνεται ικανοποιημένος με το σώμα του.

Φαλλοφοβία

Πρόκειται για τον φόβο απέναντι σε ένα πέος το οποίο βρίσκεται σε στύση. Οι γυναίκες που πάσχουν από αυτή τη φοβία, αποφεύγουν να κοιτάξουν ή να αγγίξουν το ανδρικό γεννητικό όργανο.

Tags:
γυμνός, σεξουαλικότητα, πέος, φιλί, γυμνή, σεξουαλική ζωή, φόβος, σεξουαλικές σχέσεις, γυμνοί, γεννητικά όργανα, γυναίκα, σεξ, γυναίκες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK