09:40 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 03
Βρείτε μας

Η Google απέκλεισε τη Huawei από αναβαθμίσεις δημοφιλών εφαρμογών, όπως Gmail, Chrome, YouTube και Google Maps, ενώ κι άλλοι τεχνολογικοί κολοσσοί των ΗΠΑ διακόπτουν την παροχή εξοπλισμού στην κινεζική εταιρεία.

Κορυφαίες αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας ανέστειλαν την παροχή λογισμικού και εξοπλισμού στον κινεζικό τηλεπικοινωνιακό γίγαντα Huawei που έχει δεχτεί το τελευταίο διάστημα πλήγματα από την κυβέρνηση Τραμπ.

Εταιρίες παραγωγής μικροεπεξεργαστών, μεταξύ των οποίων οι Intel, Qualcomm, Xilinx και Broadcom, ενημέρωσαν τους υπαλλήλους τους ότι δεν θα παρέχουν εξοπλισμό στη Huawei μέχρι νεότερη ενημέρωση, σύμφωνα με το Bloomberg.

Νωρίτερα, η Google έγινε η πρώτη αμερικανική εταιρεία που ανέστειλε τις συμφωνίες με τη Huawei, διακόπτοντας την παροχή hardware και ορισμένων υπηρεσιών λογισμικού software.

Συσκευές κινητών της Huawei που «τρέχουν» λογισμικό Android δεν θα λάβουν αναβαθμίσεις σε δημοφιλείς εφαρμογές της Google, όπως το Google Play, το Gmail, το Chrome, το YouTube και το Google Maps.

Εν αναμονή κάποιου σχολίου από τη μεριά της Huawei, οι τελευταίες εξελίξεις αναμένονται να έχουν περιορισμένο αντίκτυπο στην κινεζική αγορά όπου οι περισσότερες εφαρμογές της Google για κινητές συσκευές έχουν ήδη μπλοκαριστεί και οι χρήστες χρησιμοποιούν εναλλακτικές επιλογές από εγχώριους ανταγωνιστές.

Στις 15 Μαΐου, ο Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε σχέση με τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό που παράγεται στο εξωτερικό και θεωρείται επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια. Η εκτελεστική εντολή δεν αναφέρεται συγκεκριμένα σε εταιρείες ή χώρες, αλλά την ίδια ημέρα, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου τοποθέτησε σε «μαύρη λίστα» τη Huawei και 68 από τις θυγατρικές της, απαγορεύοντάς τους να αγοράζουν τμήματα και εξαρτήματα από αμερικανικές εταιρείες χωρίς άδεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Huawei και θυγατρικές της στην μαύρη λίστα των ΗΠΑ

Ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Huawei, Ρεν Ζενγκφέι, δήλωσε ότι η κίνηση των ΗΠΑ δεν θα είχε μεγάλη επίδραση στην ανάπτυξη της εταιρείας και επανέλαβε ότι η Huawei δεν είχε παραβιάσει κάποιον νόμο. Είπε επίσης ότι η Huawei θα είναι «εντάξει» καθώς είχε προετοιμάσει για την απαγόρευση αγοράς αμερικανικών μικροεπεξεργαστών.

Η κίνηση ήρθε ως ένα ακόμη χτύπημα για την Huawei από την κυβέρνηση Τραμπ, η οποία επιδιώκει να «στραγγαλίσει» την εταιρεία στη βάση ισχυρισμών ότι θα μπορούσε να παραδώσει δεδομένα πελατών ή άλλες κρίσιμες πληροφορίες στην κινεζική κυβέρνηση.

Η εταιρεία αρνήθηκε κατηγορηματικά όλους τους ισχυρισμούς περί κατασκοπείας, με τον πρόεδρο της, Λιάνγκ Χουά, να δηλώνει την περασμένη εβδομάδα ότι η Huawei ήταν πρόθυμη να υπογράψει «συμφωνίες χωρίς κατασκοπεία» με κυβερνήσεις προκειμένου να κερδίσει συμβόλαια στο εξωτερικό.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες έχουν ήδη μπλοκάρει τη Huawei από συμφωνίες με την κυβέρνηση και αναδόχους, πιέζουν τους συμμάχους να ακολουθήσουν τις κινήσεις τους. Η Ιαπωνία ακολούθησε το παράδειγμα, ενώ η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία απαγόρευσαν στη Huawei να προμηθεύσει εξοπλισμό στα δίκτυα νέας γενιάς 5G.

Ωστόσο, αρκετές χώρες αρνήθηκαν να υποκύψουν στην πίεση των ΗΠΑ. Σημαντικές οικονομίες της ΕΕ, όπως η Γερμανία και η Ιταλία, επιτρέπουν στην Huawei να συμμετάσχει στην ανάπτυξη των δικτύων 5G. Το Ηνωμένο Βασίλειο, εν τω μεταξύ, έχει προχωρήσει ακόμη περισσότερο και τον περασμένο μήνα επέτρεψε στην εταιρεία να προμηθεύει λιγότερο ευαίσθητα μέρη εξοπλισμού δικτύωσης 5G.

Tags:
5G, εφαρμογές, εφαρμογή, smartphones, Τεχνολογία, Android, Qualcomm, Intel, Huawei, Google, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK