17:21 31 ΜΑΡΤΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η κατάσταση στην περιοχή του Αρκτικού Ωκεανού επιδεινώνεται διαρκώς, με την έκταση του στρώματος των πάγων να υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί ποτέ για τον μήνα Απρίλιο.

Ο πάγος που καλύπτει τον Αρκτικό Ωκεανό μειώθηκε τον μήνα Απρίλιο στο κατώτατο επίπεδό που καταγράφηκε ποτέ, με παρόμοια επίπεδα να καταγράφονται και γύρω από τον Νότιο Πόλο, δήλωσε τη Δευτέρα η Εθνική Διοίκηση των ΗΠΑ για τους Ωκεανούς και την Ατμόσφαιρα (NOAA).

«Η έκταση που καλύπτει το στρώμα πάγου στη θαλάσσια περιοχή της Αρκτικής τον Απρίλιο του 2019 ήταν κατά 8,4% χαμηλότερη από το μέσο όρο του 1981-2010, η μικρότερη έκταση για τον μήνα Απρίλιο από τότε που άρχισαν οι δορυφορικές εγγραφές το 1979», ανέφερε η NOAA σε δελτίο τύπου.

Τα κράτη που συνορεύουν με την Αρκτική προετοιμάζονται για ένα ενδεχόμενο άνοιγμα των καλοκαιρινών θαλάσσιων διαδρομών μέσω της περιοχής, οι οποίες θα «έκοβαν» χιλιάδες μίλια από τα ταξίδια που βασίζονται στην διέλευση από τα κανάλια του Παναμά ή του Σουέζ.

Η NOAA ανέφερε επίσης ότι έκταση που καλύπτει το στρώμα του πάγου στη θάλασσα στην περιοχή της Ανταρκτικής ήταν κατά 16,6% μικρότερη από το μέσο όρο του 1981-2010, η τρίτη μικρότερη έκταση στις μετρήσεις που χρονολογούνται από το 1979.

Επιπλέον, η NOAA σημείωσε ότι ο περασμένος μήνας ήταν ο δεύτερος θερμότερος Απρίλιος που καταγράφηκε ποτέ, στις μετρήσεις που χρονολογούνται από το 1880.

Tags:
πάγος, Παναμάς, Σουέζ, Αρκτική, Ανταρκτική, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK