10:19 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) έχει προειδοποιήσει τις αμερικανικές επιχειρήσεις να μην χρησιμοποιήσουν κινέζικα drones, λέγοντας ότι δίνουν στο Πεκίνο «απεριόριστη πρόσβαση» στα δεδομένα της εταιρείας.

Σε ανακοίνωση που κυκλοφόρησε στην αμερικανική τεχνολογική βιομηχανία και συνέλεξε το Reuters, το DHS προειδοποίησε ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν «έντονες ανησυχίες για οποιοδήποτε τεχνολογικό προϊόν που φέρνει αμερικανικά δεδομένα στην επικράτεια ενός αυταρχικού κράτους το οποίο επιτρέπει στις υπηρεσίες πληροφοριών του να έχουν απεριόριστη πρόσβαση σε αυτά δεδομένα»

Δεν αναφέρονται συγκεκριμένοι κατασκευαστές στην έκθεση, αλλά σχεδόν το 80% όλων των UAV drones που χρησιμοποιούνται στις ΗΠΑ και τον Καναδά είναι κατασκευασμένα από την DJI, μια εταιρεία που βρίσκεται στο Σενζέν της Κίνας. Τα προϊόντα της DJI έχουν ένα ευρύ φάσμα χρηστών, από τους κινηματογραφιστές έως τα αστυνομικά τμήματα. Ο αμερικανικός Στρατός, ωστόσο, απαγόρευσε τη χρήση των drones της DJI το 2017, επικαλούμενος παρόμοιες ανησυχίες για την ασφάλεια όπως στην τελευταία έκθεση του DHS.

Η έκθεση, υποστηρίζει ότι τα κινέζικα drones μπορούν να καταγράφουν και να αποθηκεύουν ευαίσθητα δεδομένα — π.χ. διαδρομές πτήσεων — και να τα μεταφέρουν σε κινεζικές υπηρεσίες πληροφοριών. Οι εταιρείες που χρησιμοποιούν τις συσκευές συνιστώνται να κλείνουν τη συνδεσιμότητά τους στο δίκτυο για να αποφύγουν την «κλοπή πληροφοριών».

Η προειδοποίηση ενάντια στα κινεζικά αεροσκάφη έρχεται εν μέσω ενός ευρύτερου περιορισμού της διάδοσης της κινεζικής τεχνολογίας. Ο πρόεδρος εξέδωσε εκτελεστικό διάταγμα απαγορεύοντας στην Huawei να αγοράσει εξαρτήματα ή τεχνογνωσία από αμερικανικούς προμηθευτές.

Σύμφωνα με το RT, η Google, η Intel και η Qualcomm απάντησαν ακινητοποιώντας αμέσως τις πωλήσεις στην Huawei, προκαλώντας προβλήματα στην ικανότητα της εταιρείας να συνεχίσει την κατασκευή smartphone και εμποδίζοντας την να συμπεριλάβει κάποιες λειτουργίες του λειτουργικού συστήματος Android στα τηλέφωνά της.

Ενώ ο Λευκός Οίκος και οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένα για τον κίνδυνο της χρήσης κινεζικών προϊόντων, η πρόσφατη εξέλιξη έρχεται εν μέσω ενός συνεχιζόμενου εμπορικού πολέμου μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου. Αν και καμία από τις πλευρές δεν υπαναχωρεί στις διαπραγματεύσεις, η στόχευση της Huawei από τον Τραμπ θα μπορούσε να αποδειχθεί ένας χρήσιμος μοχλός πίεσης στην διαπραγμάτευση όταν και οι δύο πλευρές ξανασυναντηθούν για εμπορικές συνομιλίες.

Ο πρόεδρος Τραμπ πρόκειται να συναντήσει τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των G20 του επόμενου μήνα στην Οσάκα της Ιαπωνίας.

Tags:
drones, Huawei, Intel, UAV, Κίνα, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK