06:23 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Το λογότυπο του τεχνολογικού κολοσσού Huawei

Η Panasonic διαψεύδει ότι διέκοψε τη συνεργασία της με τη Huawei

© AFP 2019 / Mohd RASFAN
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10

Οι ΗΠΑ αύξησαν την πίεση στην κινεζική Huawei κατηγορώντας την για «παραθυράκια» στο λογισμικό της που επιτρέπουν κυβερνοεπιθέσεις και κατασκοπεία για λογαριασμό του Πεκίνου, κάτι που ο τεχνολογικός γίγαντας αρνείται.

Η ιαπωνική Panasonic διέψευσε αναφορές ότι τερμάτισε τις συναλλαγές της με την Huawei και περίπου 70 κινεζικές εταιρείες, που πρόσφατα μπήκαν στη λίστα των εταιρειών που τους απαγορεύτηκε η δραστηριοποίηση στις ΗΠΑ.

Οι αναφορές περί διακοπής σχέσεων που πλέον διαψεύσθηκαν, έγιναν από το FNN και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Οι πληροφορίες μεταδόθηκαν ως συνέχεια για παρόμοιες αντιδράσεις από άλλες εταιρείες που φέρονταν να διακόπτουν τις συναλλαγές τους με τη Huawei, ως αποτέλεσμα των αμερικανικών πιέσεων.

Η ιαπωνική Toshiba διευκρίνισε ότι ανέστειλε τις προμήθειες μέχρι να επιβεβαιώσει ότι αυτές δεν παράγονται στις ΗΠΑ και επομένως υπόκεινται στην απαγόρευση. Η βρετανική εταιρεία που κατασκευάζει τσιπ ARM επίσης πάγωσε τις συναλλαγές με τη Huawei καθώς κάποια από τα προϊόντα της βασίζονται σε αμερικανική τεχνολογία.

Τα smartphones της Huawei φέρονται να εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τα τσιπ που σχεδιάζει η ARM.

Την ίδια ώρα, η κορεατική εφημερίδα Chosun Ilbo μετέδωσε ότι το αμερικανικό ΥΠΕΞ πιέζει τις αρχές της Νότιας Κορέας να σταματήσουν να χρησιμοποιούν εξοπλισμό LG Uplus Corp σε «ευαίσθητες περιοχές», καθώς η εταιρεία χρησιμοποιεί λογισμικό της Huawei. Η LG δήλωσε ότι δεν έχει λάβει καμία απαίτηση για να σταματήσει τη χρήση τεχνολογιών της Huawei.

Η Νότια Κορέα ήταν η πρώτη χώρα που δέχτηκε αμερικανικές πιέσεις για να εγκαταλείψει τη Huawei. Η Ουάσιγκτον απείλησε τους ευρωπαίους συμμάχους ότι μπορεί να επανεκτιμήσει την πολιτική της για την ανταλλαγή πληροφοριών, αν αποφασίσουν να επιτρέψουν τη συμμετοχή του κινεζικού κολοσσού στην κατασκευή δικτύων 5G. Το Ηνωμένο Βασίλειο φέρεται να αγνόησε την προειδοποίηση και θα χρησιμοποιήσει εξοπλισμό της Huawei σε περιφερειακά συστήματα του μελλοντικού δικτύου.

Η Ουάσιγκτον έλαβε σειρά μέτρων για την υπονόμευση της θέσης μεγάλων κινεζικών εταιρειών, όπως η Huawei, στην αμερικανική αγορά. Ο Λευκός Οίκος έχει απαγορεύσει τη χρήση κινητών τηλεφώνων της κινεζικής εταιρείας από στελέχη στρατιωτικών αμερικανικών βάσεων. Παράλληλα, σταμάτησε τη χρήση τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού της Huawei από διάφορες αμερικανικές εταιρείες.

Επιπλέον, απαγόρευσε στις αμερικανικές εταιρείες να παρέχουν τεχνολογίες hardware και software στο 70% των κινεζικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης και της Huawei. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Google να σταματήσει την παροχή του λογισμικού Android σ' όλες τις μελλοντικές συσκευές της Huawei.

Η αμερικανική κυβέρνηση, πάντως, αποφάσισε να μετριάσει προσωρινά τους περιορισμούς σε βάρος της Huawei, καθυστερώντας την εφαρμογή της απαγόρευσης συναλλαγών με την Huawei για 90 ημέρες.

Η Huawei έχει κατηγορηθεί ότι έχει διασυνδέσεις με την κινεζική κυβέρνηση και ότι έχει προβεί σε κατασκοπεία εκ μέρους της. Τόσο η Huawei, όσο και η κινεζική κυβέρνηση έχουν αρνηθεί τις εν λόγω κατηγορίες.

Σχετικά:

Πληροφορίες θέλουν τις ΗΠΑ να έχουν καλέσει επανειλημμένα τη Ν. Κορέα σε εκστρατεία κατά της Huawei
Tags:
Τεχνολογία, Νότια Κορέα, ΗΠΑ, Κίνα, Panasonic, Huawei
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK