14:57 03 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ιδιαίτερα αρνητικά για την υγεία εκατ. ανθρώπων τα ευρήματα πρόσφατης έκθεσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αναφορικά με τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ).

Περισσότεροι από ένα εκατ. άνθρωποι ηλικίας 15-49 ετών παγκοσμίως κολλούν καθημερινά σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ), δήλωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) την Πέμπτη.

«Κάθε μέρα, υπάρχουν περισσότερα από 1 εκατ. νέα περιστατικά βλαβερών σεξουαλικώς μεταδιδόμενων λοιμώξεων μεταξύ ατόμων ηλικίας 15-49 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Αυτό αντιστοιχεί σε περισσότερες από 376 εκατ. νέες περιπτώσεις ετησίως που αφορούν τις τέσσερις μολύνσεις — χλαμύδια, γονόρροια, τριχομονάσια και σύφιλη», ανέφερε ο οργανισμός σε δήλωση που αναφέρεται στην πρόσφατη έρευνα που δημοσίευσε την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, τα ποσοστά των νέων ή των υφιστάμενων λοιμώξεων δεν παρουσίασαν μείωση σε σύγκριση με τα ίδια στοιχεία από το 2012. Περίπου 1 άτομο στα 25 παγκοσμίως έχει τουλάχιστον ένα ΣΜΝ ενώ κάποιος μπορεί να έχει πολλαπλές μολύνσεις την ίδια στιγμή, τόνισε ο οργανισμός.

Η πιο επικίνδυνη πτυχή των ΣΜΝ είναι το γεγονός ότι με την εξασθένιση του ανοσοποιητικού συστήματος συνήθως προετοιμάζουν το δρόμο για πολύ πιο σοβαρά προβλήματα υγείας όπως η στειρότητα και οι καρδιακές διαταραχές.

«Αυτά τα ΣΜΝ έχουν βαθύ αντίκτυπο στην υγεία των ενηλίκων και των παιδιών σε όλο τον κόσμο. Σε περίπτωση που δεν θεραπευθούν, μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρές και χρόνιες επιπτώσεις στην υγεία που περιλαμβάνουν νευρολογικές και καρδιαγγειακές παθήσεις, στειρότητα, καθώς και αυξημένο κίνδυνο για HIV. Συνδέονται επίσης με την εμφάνιση στίγματος και την ενδοοικογενειακή βία», δήλωσε ο ΠΟΥ.

Τα ΣΜΝ συνήθως εξαπλώνονται μέσω της σεξουαλικής επαφής χωρίς προστασία, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού ή, στην περίπτωση της σύφιλης, μέσω του μολυσμένου αίματος, των προϊόντων αίματος και της χρήσης ενέσιμων ναρκωτικών. Παρά το γεγονός ότι αυτές τα νοσήματα είναι θεραπεύσιμα, η θεραπεία μερικών από αυτά, όπως η σύφιλη και η γονόρροια, έχει γίνει πιο δύσκολη λόγω της αυξανόμενης αντιμικροβιακής τους αντοχής στις θεραπείες και της έλλειψης των απαραίτητων αντιβιοτικών.

Τον Μάιο του 2016, ο ΠΟΥ ενέκρινε μια παγκόσμια στρατηγική για το 2016-2021 στον τομέα της υγείας, σχετικά με τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, προκειμένου να περιορίσει τη μετάδοσή τους και να συμβάλει στη βελτίωση της ατομικής υγείας και της ευημερίας των ανθρώπων.

Tags:
λοίμωξη, αντιβιοτικά, υγεία, σεξουαλική ζωή, άνθρωποι, σεξ, ναρκωτικά, ΠΟΥ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK