10:33 09 ΙΟΥΛΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο αμερικανικός κολοσσός Google είχε παγώσει το λειτουργικό σύστημά του για όλες τις μελλοντικές συσκευές της Huawei προκειμένου να συμμορφωθεί με την απαγόρευση της Ουάσιγκτον στις τεχνολογικές προμήθειες προς την κινεζική εταιρεία.

Το Facebook σταμάτησε την προεγκατάσταση των εφαρμογών του, συμπεριλαμβανομένων του WhatsApp και Instagram, σε συσκευές Huawei, ακόμα και στα υπάρχοντα μοντέλα, όπως μεταδίδει το  Reuters. Η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει πότε τέθηκε σε εφαρμογή η απόφαση.

Ενώ όλες οι νέες συσκευές που βγαίνουν από την παραγωγή φέρονται ότι δεν θα έχουν εγκατεστημένες τις εφαρμογές, τα υπάρχοντα μοντέλα smartphone της Huawei έχουν για ακόμα τρεις μήνες πρόσβαση στο Google Play όπου μπορεί κανείς να κατεβάσει τις εφαρμογές. Μετά το τρίμηνο οι χρήστες Huawei Android θα μπορούν να κατεβάζουν τις εφαρμογές Facebook μόνο μέσω μη επίσημων καταστημάτων. Δεν είναι ακόμα σαφές αν η αμερικανική εταιρεία θα καταπολεμήσει αυτές τις εγκαταστάσεις με κάποιο τρόπο.

Η κίνηση της Facebook έρχεται μετά το μπλόκο στον κινεζικό δίκτυο. Η Ουάσιγκτον έχει απαγορεύσει στις αμερικανικές εταιρείες να παρέχουν τεχνολογία, όπως hardware και software, στην Huawei.

Η απόφαση αυτή οδήγησε την Google στο πάγωμα του Android για τις υπάρχουσες συσκευές Huawei και δεν παρέχεται πλέον στα μελλοντικά μοντέλα. Ωστόσο, υπήρξε αναστολή της απόφασης για 90 ημέρες επιτρέποντας στα υπάρχοντα μοντέλα Huawei να συνεχίσουν να λαμβάνουν αναβαθμίσεις και να χρησιμοποιούν το επίσημο Google Play.

Tags:
εφαρμογές, απαγόρευση, Huawei, Google, Facebook
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK