09:01 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
Από ,
0 40
Βρείτε μας

Η καρδιά του τεχνολογικού κλάδου χτυπάει στο κέντρο της Αθήνας, καθώς το «Voxxed days Athens» φιλοξενεί τη μεγαλύτερη μάζωξη «πληροφορικάριων» της Ελλάδας.

Για δεύτερη — και τελευταία ημέρα — συνεχίζεται στην Τεχνόπολις του δήμου Αθηναίων το μεγαλύτερο «ραντεβού» της ελληνικής τεχνολογικής κοινότητας.

Το «Voxxed days Athens» συνιστά την «καρδιά» της καινοτόμας τεχνολογίας και πληροφορικής, φιλοξενώντας δεκάδες εταιρείες του κλάδου, οι οποίες έχουν δείξει τον «εναλλακτικό» δρόμο στην Ελλάδα της κρίσης.

Με όρεξη, πολλή δουλειά, έξυπνες ιδέες και κυρίως, μπόλικο «μεράκι», εκατοντάδες νέοι άνθρωποι κατάφεραν να κάνουν πράξη το όνειρό τους, να ακολουθήσουν αυτό που αγαπούν και εντέλει, να επιτύχουν.

Το «Voxxed days Athens» δίνει σ' αυτούς τους ανθρώπους την ευκαιρία να καταστήσουν γνωστή την «ιστορία» τους, να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους, αλλά και να αποτελέσουν ένα έμπρακτο παράδειγμα του «success story».

Το «ραντεβού» αυτό δίνεται για έκτη συνολικά φορά —και τρίτη στην Αθήνα. Η ανταπόκριση της τεχνολογικής κοινότητας, αλλά και των απλών πολιτών, κρίνεται κάτι περισσότερο από ικανοποιητική, καθώς ξεπερνάει τις προσδοκίες των διοργανωτών.

«Η μεγαλύτερη μάζωξη "πληροφορικάριων"»

«Είναι ένα συνέδριο τεχνολογίας και ανάπτυξης λογισμικού, το οποίο οργανώνεται από τις κοινότητες τεχνολογίας και πληροφορικής της Ελλάδος και ειδικότερα, της Αθήνας» επισημαίνει στο Sputnik ο Πάτροκλος Παπαπέτρου, διοργανωτής του «Voxxed days Athens».

Τι μπορεί να βρει κανείς στο κτήριο D12 της Τεχνόπολις; Ομιλίες, καινοτόμες ιδέες, περίπτερα τεχνολογικών εταιρειών, εκθέματα, workshops, fun zoneκαι, όπως παραδέχονται οι παραβρισκόμενοι,… εξαιρετικό φαγητό.

«Έχουμε ομιλίες για διάφορα θέματα, όπως η ανάπτυξη λογισμικού, τα robotιcs. Σίγουρα μπορεί κάποιος να βρει ενδιαφέρουσες ομιλίες να παρακολουθήσει» υπερτονίζει ο κ. Παπαπέτρου.

Η φετινή συμμετοχή, όπως ήταν αναμενόμενο, ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών, καθώς έφθασε τα 750 άτομα, αριθμός σαφώς μεγαλύτερος σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.

«Έχουμε 40 ομιλητές που είναι κυρίως από Αμερική και Ευρώπη. Αλλά έχουμε καλέσει και Έλληνες ομιλητές από ελληνικές εταιρείες που κάνουν εξαιρετική δουλειά, έχουν εξαιρετικά προϊόντα και έχουν να πουν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα στον κόσμο και πραγματικά, δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα από τις αντίστοιχες εταιρείες του εξωτερικού» περιγράφει, στη συνέχεια, ο κ. Παπαπέτρου.

Όσον αφορά του στόχους των διοργανωτών: Είναι ένας και απλός: «Κάθε φορά να έρχεται παραπάνω κόσμος, να έχουμε παραπάνω ομιλητές, να πραγματοποιούμε παραπάνω δραστηριότητες».
«Θέλουνε να κάνουμε το "Voxxed days" τη μεγαλύτερη μάζωξη "πληροφορικάριων" και developers στην Ελλάδα» καταλήγει με έμφαση.

«Μοιραζόμαστε προβλήματα»

«Είναι το πιο αξιόλογο συνέδριο που γίνεται στην Ελλάδα σ' αυτόν τον τομέα. Μοιραζόμαστε προβλήματα και μαθαίνεις από τους άλλους. Βρίσκεις και συναντάς κόσμο. Έχει μία πολύ ωραία ενέργεια» δηλώνει στην κάμερα του Sputnik ο Γιώργος Χατζάρας, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της πρωτοπόρας Tradeline, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο των ναυτιλιακών εμπορικών υπηρεσιών.

«Για εμάς το συνέδριο ήταν η ώρα να μιλήσουμε. Έχουμε φθάσει σ' ένα σημείο που έχουμε συγκεντρώσει αρκετή γνώση σ' έναν τομέα, και είναι καλό να τη μοιραστούμε και να μάθει ο κόσμος» σπεύδει να προσθέσει, δύο μόλις χρόνια μετά τη «γέννηση» της εταιρείας του.

Άλλωστε, όπως παραδέχεται, «όταν ξεκινήσαμε, ήταν τόσο άγνωστα νερά, που πολύς κόσμος μπορεί να τα παράταγε». «Και επειδή καταφέραμε να τα ξεπεράσουμε, καλό θα ήταν να μην τα περάσει άλλος. Όπου μπορείς να βοηθήσεις τον άλλο, είναι καλό» συμπληρώνει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Tradeline αποτελεί την πρώτη εταιρεία παγκοσμίως, η οποία αποφάσισε να δημιουργήσει μία ειδική πλατφόρμα, η οποία καθιστά εφικτή την αυτοματοποίηση των logistics στον τομέα της μεταφοράς και του εμπορίου πρώτων υλών (commodities).

«Μου αρέσει πολύ το συνέδριο. Γύρισα όλα τα περίπτερα, πήρα ωραίες εντυπώσεις από τις περισσότερες τεχνολογίες που υπάρχουν εδώ» δηλώνει, από την πλευρά του, ο Μπάμπης Κανελλόπουλος, επισκέπτης και εργαζόμενος της Tradeline.

Και το σημαντικότερο όλων, όπως παραδέχεται και ο ίδιος: «Συνομίλησα με πολλούς. Αντάλλαξα γνώση και περιεχόμενο». Κάτι το οποίο αποτελεί και την ουσία του «Voxxed days Athens».

«Περισσότερα εκθέματα του χρόνου»

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Γεώργιος Τσεκούρας, πρόεδρος του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής, το οποίο αποτελεί το μοναδικό τεχνολογικό μουσείο στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

«Είναι μία πολύ καλή προσπάθεια. Έχει πολύ κόσμο και αυτό νομίζω ότι θα έχει γεμίσει χαρά και τους διοργανωτές και τους επισκέπτες» τονίζει, χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Sputnik.

Το περίπτερο του Μουσείου, αναμφίβολα, συγκεντρώνει τα βλέμματα όλων των «φίλων» της τεχνολογίας, καθώς ξυπνάει μνήμες από το παρελθόν. «Αν όλα πάνε καλά Θα είμαστε εδώ και του χρόνου, με πολύ περισσότερα εκθέματα» σπεύδει να προσθέσει, εκφράζοντας την απόλυτη ικανοποίησή του από τη φετινή διοργάνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής λειτουργεί από το 2009, ενώ από το 2012 αποτελεί τον πρώτο επίσημο φορέα στην Ελλάδα, ο οποίος συγκεντρώνει διάφορα τεχνολογικά εκθέματα σ' έναν ενιαίο χώρο.

Με περισσότερους από 260 ηλεκτρονικούς υπολογιστές και περισσότερα από 4.500 αντικείμενα από τον χώρο της πληροφορικής, η συλλογή του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής, αναμφίβολα, προσφέρει ένα μοναδικό ταξίδι στο τεχνολογικό παρελθόν.

Σχετικά:

Η Huawei εξαγόρασε εταιρία που ειδικεύεται στην τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου
Η σορός του Δημήτρη Γραικού εντοπίστηκε με την τεχνολογία που αξιοποιήθηκε στην Αμφίπολη
Βενεζουέλα: Θα περάσει η τεχνολογία των εγχρώμων «επαναστάσεων»;
Ρωσική γενετική τεχνολογία: Ο δρόμος για την άριστη υγεία περνάει από το DNA
Tags:
λογισμικό, υπηρεσίες πληροφοριών, έκθεση, Τεχνολογία, 3ο Voxxed Days Athens, Τεχνόπολις, Αθήνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK