16:33 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Drone

Η Μόσχα αποκαλύπτει συσκευή αντί-UAV η οποία «αναγκάζει» τα «ενοχλητικά» drones να προσγειώνονται

CC0 / LaurentSchmidt / drone
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Το υπουργείο Έκτακτων Αναγκών της Ρωσίας παρουσίασε μια νέα συσκευή η οποία αναχαιτίζει και «προσγειώνει» απειλητικά drones που διαταράσσουν τις επιχειρήσεις διάσωσης σε περιοχές καταστροφών.

Η φορητή συσκευή παρουσιάστηκε σε άσκηση μεγάλης κλίμακας κατά την διάρκεια διεθνούς έκθεσης για την αντιμετώπιση καταστροφών κοντά στη Μόσχα το Σάββατο, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Η τεχνολογία επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους να παρεμποδίζουν τυχόν «μη εξουσιοδοτημένα» UAV που επιχειρούν σε περιοχές καταστροφών και να τα οδηγούν σε «αναγκαστικές προσγειώσεις». Η παρουσία πολιτικών αεροσκαφών κατά τη διάρκεια καταστροφών είναι από καιρό πρόβλημα για τις ομάδες αντιμετώπισης καταστροφών, καθώς τα drones αυξάνουν τον κίνδυνο του έργου των βοηθητικών αεροσκαφών που μεταφέρουν νερό ή ελικόπτερα Medevac (διακομιδής ασθενών - τραυματιών).

Οι αναφορές δεν διευκρίνιζαν με ποιο τρόπο οι νέες συσκευές θα αναγκάζουν τα drones να προσγειώνονται. Οι εταιρείες παρέχουν διάφορους τρόπους για την καταπολέμηση των «ενοχλητικών» UAV, όπως το μπλοκάρισμα του σήματος τους και την ανάληψη του ελέγχου τους εν μέσω πτήσης. Άλλες προσφέρουν περισσότερο «βίαιες» λύσεις, όπως την κατάρριψη των drones με δίχτυα ή όπλα λέιζερ.

Σύμφωνα με το RT, τα τελευταία χρόνια, σημειώθηκε μία ανοδική πορεία της αντί-UAV τεχνολογίας, ανταποκρινόμενη στις αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με την εξάπλωση και τη διαθεσιμότητά των εναέριων αυτών οχημάτων. Τον Ιανουάριο, λίγα drones, που κατηύθυναν πολίτες, προκάλεσαν χάος και πανικό στα αεροδρόμια Heathrow και Gatwick στο Λονδίνο, καθυστερώντας και καθηλώνοντας πάνω από 1.000 πτήσεις.

Υπάρχουν επίσης αναφορές για UAV που χρησιμοποιούνται για τρομοκρατικές επιθέσεις. Τον Αύγουστο, ένα ζευγάρι drones εφοδιασμένα με εκρηκτικά χρησιμοποιήθηκαν σε μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον του αρχηγού της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο. Ομοίως, μαχητές στη Συρία, αρκετές φορές ανέπτυξαν αυτοσχέδια UAV για να χτυπήσουν την αεροπορική βάση Χμέιμιμ, η οποία φιλοξενεί ρωσικά αεροσκάφη.

Tags:
Ρωσία, καταστροφές, αεροσκάφος, UAV, drones
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK