05:11 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η τεχνολογία του γρήγορου διαδικτύου έρχεται σύντομα στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας Three ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα ξεκινήσει να παρέχει την υπηρεσία από τον Αύγουστο.

Η εταιρεία Three θα φέρει την τεχνολογία 5G στο Λονδίνο προτού επεκταθεί σε πάνω από 20 πόλεις σε όλη τη Βρετανία μέχρι τα τέλη του 2019.

Παράλληλα αναμένεται να αναπτύξει παρόμοια υπηρεσία ευρυζωνικών υπηρεσιών 5G σε όλες τις πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου μέχρι το τέλος του έτους.

Η εταιρεία έχει επενδύσει περίπου 2 δισεκατομμύρια λίρες Αγγλίας σε υποδομές για τεχνολογία 5G και ισχυρίζεται ότι το δίκτυό της μπορεί να πιάσει τις διπλάσιες ταχύτητες από αυτό των ανταγωνιστών.

Το δίκτυο 5G θα προσφέρει ταχύτητες σχεδόν 10 φορές μεγαλύτερες από τις τρέχουσες ταχύτητες 4G, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της εταιρείας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Three Ντέιβ Ντάισον δήλωσε ότι «ήταν σαφές ότι οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις θέλουν όλο και περισσότερα δεδομένα», και εξέφρασε τον ενθουσιασμό του που θα είναι ο πρώτος πάροχος που μπορεί να προσφέρει «πραγματικό 5G».

Αναφορικά, ωστόσο, με τις τιμές ο ίδιος ανέφερε πως δεν θα κάνει περισσότερες αποκαλύψεις μέχρι τον Ιούλιο.

Παράλληλα, δεν έχει γίνει γνωστό εάν ο κινεζικός κολοσσός των τηλεπικοινωνιών Huawei έχει συνεργαστεί για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου δικτύου 5G.

Tags:
5G, Huawei, ασύρματο δίκτυο, διαδίκτυο, Τεχνολογία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK