11:23 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Το λογότυπο της Huawei

Η Google προειδοποιεί τον Τραμπ για κινδύνους στην εθνική ασφάλεια λόγω της απαγόρευσης της Huawei

© Sputnik / Илья Питалев
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Ανώτερα στελέχη της Google έχουν προειδοποιήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η κυβέρνηση Τραμπ κινδυνεύει να θέσει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ εάν προωθήσει τους σαρωτικούς περιορισμούς στις εξαγωγές της Huawei.

Η Google ανησυχεί για το γεγονός ότι δεν θα επιτρέπεται η ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος Android σε smartphones της Huawei, γεγονός που όπως υποστηρίζει θα ωθήσει την κινεζική εταιρεία να αναπτύξει τη δική της έκδοση του λογισμικού, ανέφεραν τρία άτομα εξοικειωμένα με το θέμα στους Financial Times.

Σύμφωνα με τις πηγές, η Google πιστεύει ότι μια τροποποιημένη από Huawei έκδοση του Android θα ήταν πιο ευάλωτη σε hackers. Η Huawei ανέφερε προηγουμένως ότι θα είναι σε θέση να αναπτύξει το δικό της λειτουργικό σύστημα «πολύ γρήγορα».

«Η Google έχει υποστηρίξει ότι, σταματώντας την συνεργασία της με την Huawei, οι ΗΠΑ κινδυνεύουν να δημιουργήσουν δύο είδη λειτουργικού συστήματος Android: την αυθεντική και την υβριδική. Το υβριδικό είναι πιθανό να έχει περισσότερα σφάλματα από αυτό από της Google και έτσι θα μπορούσε να θέσει τα τηλέφωνα της Huawei σε μεγαλύτερο κίνδυνο, κυρίως από την Κίνα», δήλωσε ένα άτομο εξοικειωμένο με το θέμα.

Μετά την επιβολή της απαγόρευσης, η Google ανέστειλε την συνεργασία με την Huawei, μειώνοντας τις πιθανές ενημερώσεις στο Android. Η κυβέρνηση Τραμπ, ωστόσο, χορήγησε άδεια διάρκειας 90 ημερών στις επιχειρήσεις προκειμένου να προσαρμοστούν. Πηγές ανέφεραν στους FT ότι ανώτερα στελέχη της Google έχουν προσεγγίσει το υπουργείο Εμπορίου ζητώντας είτε μια άλλη επέκταση είτε να εξαιρεθούν από την απαγόρευση εντελώς. Συμμετείχαν επίσης ομάδες που εκπροσωπούν σημαντικούς κατασκευαστές μικροτσίπ των ΗΠΑ όπως η Qualcomm, οι οποίοι ανησυχούν επίσης για τον αντίκτυπο που θα έχει η απαγόρευση στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Ένας αξιωματούχος του υπουργείου Εμπορίου δήλωσε ότι το Γραφείο Βιομηχανίας και Ασφάλειας ανταποκρίθηκε συστηματικά σε «έρευνες από εταιρείες σχετικά με το πεδίο εφαρμογής των κανονιστικών απαιτήσεων», προκειμένου να «διασφαλιστεί η συμμόρφωση της ιδιωτικής βιομηχανίας» με τους ελέγχους των εξαγωγών. Η Google σε δήλωσή της σημείωσε ότι «συνεργάζεται με το υπουργείο Εμπορίου για να διασφαλιστεί ότι είμαστε σε πλήρη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις και την προσωρινή άδεια. Η εστίασή μας είναι να προστατεύουμε την ασφάλεια των χρηστών της Google στα εκατ. των υφιστάμενων συσκευών Huawei στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο».

Σχετικά:

Σχέδια της Huawei για συνεργασία με τη Ρωσία
Μνούτσιν: Οι συζητήσεις για την Huawei αφορούν στην εθνική ασφάλεια, δεν σχετίζονται με το εμπόριο
Tags:
υπουργείο εμπορίου, Qualcomm, Huawei, Android, Google, Κυβέρνηση, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK