17:09 16 ΙΟΥΛΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αυτή η εξέλιξη έρχεται μετά την επιβεβαίωση από τον Λευκό Οίκο τον Ιούλιο του 2018 ότι είχε συνάψει σύμβαση ύψους 3,9 δισ. δολαρίων στη Boeing για δύο αεροσκάφη έτοιμα να αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα 747-8 στον ρόλο του Air Force One.

Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό ανέθεσε την Δευτέρα στην εταιρεία Sikorsky, θυγατρική της Lockheed Martin, σύμβαση ύψους 542 εκατ. δολαρίων, για να κατασκευάσει έξι νέα ελικόπτερα VH-92A για τη μεταφορά του Αμερικανού προέδρου και του αντίστοιχου προσωπικού.

Η σύμβαση από τη Διοίκηση Εναέριων Συστημάτων του Πολεμικού Ναυτικού αφορά επίσης την παράδοση των ανταλλακτικών και του εξοπλισμού υποστήριξης που απαιτούνται για τα ελικόπτερα αυτά, τα οποία τελικά θα αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα ελικόπτερα VH-3D και VH-60B που χρησιμοποιεί η αμερικανική κυβέρνηση.

«Η ομάδα έχει αξιοποιήσει αποτελεσματικά μια αποδεδειγμένη πλατφόρμα με κορυφαία συστήματα αποστολής για την γρήγορη ανάπτυξη των επόμενων ελικοπτέρων της κυβέρνησης», ανέφερε σε δήλωσή του ο Τζέιμς Γκερτς, βοηθός γραμματέας του Ναυτικού για την έρευνα, ανάπτυξη και απόκτηση νέων συστημάτων.

«Βελτιστοποιώντας τις εμπορικές πρακτικές, το VH-92A θα παρέχει ασφαλή, αξιόπιστη και έγκαιρη μεταφορά με κρίσιμες ικανότητες που θα υποστηρίξουν την ασφάλεια του έθνους μας. Είμαι περήφανος για τη συνδυασμένη προσπάθεια της κυβέρνησης και της αναδόχου εταιρείας που εργάστηκαν τόσο σκληρά για να θέσουν αυτό το πρόγραμμα σε φάσης αρχικής παραγωγής, υλοποιώντας το μάλιστα κατά περίπου ένα δισ. δολάρια λιγότερα από το αρχικό εκτιμώμενο κόστος του προγράμματος», πρόσθεσε.

Δύο τέτοια ελικόπτερα έχουν ήδη δοκιμαστεί και το Αμερικανικό Σώμα Πεζοναυτών αναμένεται να παραγγείλει επιπλέον 15, φέρνοντας το σύνολο των υπό παραγγελία ελικοπτέρων στα 23, σύμφωνα με το έγκυρο Popular Mechanics.

Επιπλέον, ο ίδιος ιστότοπος σημείωσε ότι τα ελικόπτερα θα είναι «εξοπλισμένα με έπιπλα κορυφαίας ποιότητας, επιτρέποντας στον πρόεδρο να πετά με στυλ» και ότι «κάτω από το δέρμα θα είναι ένα από τα πιο εξελιγμένα τεχνολογικά ελικόπτερα των ΗΠΑ».

Ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε το Πολεμικό Ναυτικό νωρίτερα αυτή την εβδομάδα δείχνει ότι το αεροσκάφος θα «προσφέρει βελτιωμένα συστήματα συντονισμού πληρώματος και δυνατότητες επικοινωνίας, καθώς και βελτίωση της διαθεσιμότητας και της συντηρησιμότητας».

Οι αξιωματούχοι αναμένουν από πως τα υπό παραγγελία ελικόπτερα θα φτάσουν στο στάδιο της αρχικής επιχειρησιακής ικανότητας μέχρι τα τέλη του 2020. Σύμφωνα με το USNI News, η παραγωγή πρέπει να ολοκληρωθεί κάποια στιγμή το 2023.

Αυτή η εξέλιξη έρχεται μετά την επιβεβαίωση από τον Λευκό Οίκο τον Ιούλιο του 2018 ότι είχε συνάψει σύμβαση ύψους 3,9 δισ. δολαρίων στη Boeing για να «σχεδιάσει, τροποποιήσει, δοκιμάσει, πιστοποιήσει και παραδώσει» δύο αεροσκάφη έτοιμα να αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα 747-8 στον ρόλο του Air Force One. Νωρίτερα αυτό το έτος, η κυβέρνηση Τραμπ δημοσίευσε νέες εκτιμήσεις, υποδηλώνοντας ότι το συνολικό κόστος αγοράς και εξοπλισμού του νέου αεροσκάφους θα ανερχόταν σε περίπου 5,3 δισ. δολάρια.

Tags:
πρόεδρος, Πολεμικό Ναυτικό, στρατός, Σώμα Πεζοναυτών, ελικόπτερο, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK