09:58 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 50
Βρείτε μας

Το υπερσύγχρονο πιστόλι Udav, το οποίο περιγράφεται ως ένα από τα ισχυρότερα στον κόσμο, ξεκίνησε να παραλαμβάνεται από τον ρωσικό στρατό. Προορίζεται να αντικαταστήσει το παλαιό πλέον Makarov, που χρησιμοποιείται από τη δεκαετία του 1950.

Το Udav («Boa» στα ρωσικά, Βόας) είναι έτοιμο για μαζική παραγωγή αφού πρώτα πέρασε με επιτυχία τις κρατικές δοκιμές, οι οποίες ήθελαν το όπλο εκτεθειμένο σε σκόνη, άμμο και θερμοκρασίες που κυμαίνονταν από μείον 50 έως 70 βαθμούς Κελσίου.

Το πιστόλι εννέα χιλιοστών έχει χωρητικότητα 18 σφαιρών, δέκα περισσότερες από το Makarov.

Το βεληνκές του νέου πιστολιού είναι σχεδόν δύο φορές μεγαλύτερο και φτάνει τα 100 μέτρα. Το Udav είναι επίσης ελαφρύτερο και ευκολότερο να λειτουργήσει από το Makarov, λόγω της ενσωμάτωσης σύνθετων υλικών.

Το Udav μπορεί να πυροδοτήσει όλους τους τύπους σφαιρών 9mm. Αυτό όμως που κάνει το πιστόλι ακόμα πιο απειλητικό είναι οι υποηχητικές και σφαίρες υψηλής διατρητικότητας, οι οποίες αναπτύχθηκαν ειδικά γι 'αυτό.

Ο φουτουριστικός σχεδιασμός του όπλου δεν είναι μόνο για την εμφάνιση, καθώς παρέχει τη δυνατότητα πρόσδεσης σιγαστήρα και σκοπευτικού υποβοηθήματος laser.

Σύμφωνα με το RT, μια μη στρατιωτική έκδοση του νέου ρωσικού πιστολιού θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος, με τους παραγωγούς να λένε ότι το Udav θα είναι σε θέση να αμφισβητήσει τις πωλήσεις των Colt, Walther και Glock στην παγκόσμια αγορά όπλων.

Tags:
Makarov, δοκιμές, πιστόλι, στρατός, Udav, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK