01:52 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Η εφαρμογή iTunes σε συσκευή της Apple

«Χάνει» έδαφος στην Ευρώπη η Apple – Άλμα πωλήσεων για τη Huawei

© CC0
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Oι ΗΠΑ έχουν απαγορεύσει στις αμερικανικές εταιρείες να συνεργάζονται με τη Huawei, επικαλούμενες ζητήματα ασφάλειας, εν μέσω και του συνεχιζόμενου εμπορικού πολέμου με την Κίνα.

Σημαντική μετατόπιση στην αγορά των smartphone στην Ευρώπη διαπιστώνει έρευνα του International Data Corporation (IDC), η οποία κάνει λόγο για αξιοσημείωτη αύξηση των κινεζικών πωλήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, από το α' τρίμηνο του 2018 έως το α' τρίμηνο του 2019, καταγράφεται αύξηση του μεριδίου αγοράς της Huawei από το 15% στο 25,39%.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι επιδόσεις της Xiaomi, η οποία «βλέπει» το μερίδιο αγοράς να αυξάνεται από το 4% στο 5,5%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ετήσιο επίπεδο, οι συνολικές πωλήσεις της Huawei στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 66%, ενώ την ίδια ώρα οι πωλήσεις της Apple συρρικνώθηκαν κατά 22,73% και της Samsung κατά 6,82%.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες εβδομάδες, η Ουάσιγκτον έθεσε μία σειρά περιορισμών στα προϊόντα της Huawei, κατηγορώντας την κινεζική εταιρεία ότι ενεργεί ως κατάσκοπος του Πεκίνου.

Ειδικότερα, επικαλούμενη ζητήματα ασφάλειας, η Ουάσιγκτον απαγόρευσε στις αμερικανικές εταιρείες να συνεργάζονται με τον κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό.

Η απόφαση αυτή είχε αποτέλεσμα τη διακοπή της συνεργασίας μεταξύ Google και Huawei, καθώς τα λειτουργικά συστήματα Android σταμάτησαν να υποστηρίζουν όλες τις μελλοντικές συσκευές της κινεζικής εταιρείας.

Τόσο η Huawei όσο και το Πεκίνο έχουν απορρίψει τις αμερικανικές κατηγορίες, ενώ η κινεζική εταιρεία έχει ήδη υποβάλει μήνυση εναντίον της κυβέρνησης του Λευκού Οίκου.

Σχετικά:

Καμπανάκι για τον αντίκτυπο στις εμπορικές σχέσεις Κίνας - Βρετανίας από πιθανό «μπλόκο» στην Huawei
Πληροφορίες ότι η Huawei «παγώνει» το λανσάρισμα του νέου της laptop
Η Google προειδοποιεί τον Τραμπ για κινδύνους στην εθνική ασφάλεια λόγω της απαγόρευσης της Huawei
Περιορισμοί στη Huawei: Αίτημα αξιωματούχου του Λευκού Οίκου για καθυστέρηση των μέτρων
Μνούτσιν: Οι συζητήσεις για την Huawei αφορούν στην εθνική ασφάλεια, δεν σχετίζονται με το εμπόριο
Σχέδια της Huawei για συνεργασία με τη Ρωσία
Tags:
κινητά τηλέφωνα, smartphones, τεχνολογικές εταιρείες, Τεχνολογία, Huawei, Apple, Ευρώπη, Κίνα, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK