01:19 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2019
Ωκεανός

Συμφωνία των κρατών της G20 για τον περιορισμό των πλαστικών απορριμμάτων στους ωκεανούς

CC0 / Pixabay
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τα κράτη που συμμετέχουν στην Σύνοδο της G20, αναγνωρίζοντας την ανάγκη επίλυσης της ρύπανσης των ωκεανών, κατέληξαν σήμερα σε συμφωνία για τη μείωση των πλαστικών απορριμμάτων στους ωκεανούς.

Τα κράτη που συμμετέχουν στην Σύνοδο της G20 κατέληξαν σήμερα στη σύνοδο των υπουργών Περιβάλλοντος που διεξήχθη στην Ιαπωνία σε συμφωνία για τη μείωση των πλαστικών απορριμμάτων στους ωκεανούς.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, βάσει της συμφωνίας, τα κράτη μέλη της G20 δεσμεύονται να μειώσουν τα πλαστικά απορρίμματα στους ωκεανούς. Ωστόσο, δεν διευκρίνισαν λεπτομερώς πώς θα το καταφέρουν αυτό.

«Είναι υπέροχο που καταφέραμε να θέσουμε κανόνες για όλους, συμπεριλαμβανομένων και των αναδυόμενων και αναπτυσσόμενων χωρών», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Ιάπωνας υπουργός Περιβάλλοντος Γιοσιάκι Χαράντα μετά τη διήμερη σύνοδο.

Επιπλέον, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, βάσει της συμφωνίας, τα μέτρα δεν προβλέπεται να είναι υποχρεωτικά για τα κράτη και κάθε χρόνο θα δημοσιοποιείται μια έκθεση όπου θα αναφέρεται η επιτευχθείσα πρόοδος.

Επισημαίνεται πως η ρύπανση των ωκεανών με πλαστικά βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας πολλών κρατών σε ολόκληρο τον κόσμο, ιδίως αφότου απαγορεύτηκε στην Κίνα και αλλού η εισαγωγή πλαστικών σκουπιδιών προερχόμενων από άλλες χώρες.

Κάποιες χώρες, όπως η Ιαπωνία, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, καθώς βλέπουν να συσσωρεύονται τα πλαστικά αυτά στο έδαφός τους.

Tags:
ωκεανός, περιβάλλον, ΗΠΑ, Ιαπωνία, συμφωνία, μέλη, μέλος, κράτη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK