07:09 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2019
Apple

Σχέδια της Apple για μείωση της παραγωγής iPhone κατά 30% στα κινεζικά εργοστάσια

© AP Photo / Mark Lennihan
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τον Μάιο, το Πεκίνο απείλησε να «απαντήσει» στα σχέδια του Ντόναλντ Τραμπ για την αύξηση των δασμών στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων, απειλώντας με την επιβολή φόρου 25% στις αμερικανικές εισαγωγές.

Τη μείωση κατά 15% έως και 30% της παραγωγής όλων των συσκευών iPhone στα εργοστάσια που διατηρεί στην Κίνα, εξετάζει η Apple, στο πλαίσιο σχεδίου αναδιάρθρωσης της εφοδιαστικής αλυσίδας της αμερικανικής εταιρείας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Nikkei Asian Review», η Apple έχει ζητήσει από τους προμηθευτές της, να υποβάλλουν προτάσεις για το ενδεχόμενο μετακίνησης σ’ άλλες περιοχές, εκτός της Κίνας.

Μία από τις διαθέσιμες και πλέον πιθανές επιλογές, θεωρούνται οι χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, όπως η Ινδία, το Βιετνάμ, η Ινδονησία και η Μαλαισία, ενώ δεν αποκλείεται και η επιλογή του Μεξικού.

Η απόφαση της Apple συνδέεται με τη διαπίστωση ότι η παραγωγή είναι «υψηλά εξαρτώμενη» από την Κίνα -ανεξάρτητα της πιθανότητας επιβολής νέου γύρου δασμών εκ μέρους του Πεκίνου.

«Με ή χωρίς τον τελικό γύρο των δασμών, ύψους 300 δισ. δολαρίων, η Apple ακολουθεί την τάση της επέκτασης και της διαφοροποίησης της παραγωγής» δήλωσε εταιρική πηγή, μιλώντας στην ιαπωνική εφημερίδα.

Αντίστοιχα δημοσιεύματα είδαν το φως της δημοσιότητας και την προηγούμενη εβδομάδα, κοινοποιώντας την είδηση ότι η Apple λαμβάνει πρωτοβουλίες για τη μετακίνηση της παραγωγής εκτός της Κίνας, εφόσον ο σινο-αμερικανικός εμπορικός πόλεμος κλιμακωθεί.

Τον Μάιο, το Πεκίνο απείλησε να «απαντήσει» στα σχέδια του Ντόναλντ Τραμπ για την αύξηση των δασμών στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων, απειλώντας με την επιβολή φόρου 25% στις αμερικανικές εισαγωγές.

Αυτό, σύμφωνα με αναλυτές, θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση του κόστους των iPhones κατά 14%.

«Η Κίνα δεν έχει στοχοποιήσει την Apple και δεν περιμένω ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο» δήλωσε τον Ιούνιο ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας, Τιμ Κουκ, ο οποίος δεν παρέλειψε να εκφράσει τον προβληματισμό του για τις τελευταίες εξελίξεις στο διεθνές εμπόριο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Μαΐου, ο πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε διάταγμα, με το οποίο απαγόρευσε στις αμερικανικές εταιρείες να χρησιμοποιούν και να προμηθεύονται τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό από εταιρείες, οι οποίες θεωρούνται ως κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια, στοχοποιώντας - ως εκ τούτου - την Κίνα και τη Huawei.

Σχετικά:

Η Κίνα υιοθετεί μέτρα για τη μείωση των τεχνολογικών εξαγωγών προς τις ΗΠΑ
Τέλος το iTunes, η Apple θα το αντικαταστήσει με τρεις εξειδικευμένες εφαρμογές
Το ίντερνετ χλευάζει τον νέο υπολογιστή της Apple: «Ο πιο ακριβός τρίφτης τυριού στον κόσμο»
«Χάνει» έδαφος στην Ευρώπη η Apple – Άλμα πωλήσεων για τη Huawei
Tags:
Τεχνολογία, τεχνολογικές εταιρείες, κινητά τηλέφωνα, κινητά, Huawei, iPhone, iPhone, Apple, Δασμοί, ΗΠΑ, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK