20:28 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Facebook

To τεχνικό πρόβλημα στο Facebook που αποκάλυψε τα «μυστικά» λειτουργίας του

© Sputnik / Natalia Seliverstova
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Το Facebook και οι θυγατρικές πλατφόρμες του, Instagram και WhatsApp, εμφάνισαν προβλήματα χθες κατά την φόρτωση και προβολή περιεχομένου.

Μια ματιά στο τρόπο που λειτουργούν τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης του Facebook είχαν τη δυνατότητα να ρίξουν χθες οι χρήστες της εφαρμογής και των θυγατρικών του Instagram και WhatsApp.

Ένα τεχνικό πρόβλημα κατά τη διαδικασία εργασιών ρουτίνας αποκάλυψε στους χρήστες τους τρόπους με τους οποίους τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης «μετέφραζαν» τις αναρτήσεις.

Συγκεκριμένα, οι χρήστες σταμάτησαν να βλέπουν τις φωτογραφίες στις πλατφόρμες και έβλεπαν ένα μήνυμα που έγραφε «η φωτογραφία μπορεί να περιέχει» και στη συνέχεια λέξεις που περιέγραφαν το περιεχόμενο της φωτογραφίας.

Αυτό είναι ένα παράδειγμα του συστήματος που η εταιρεία καλεί «αυτόματο εναλλακτικό κείμενο», μια τεχνολογία αναγνώρισης αντικειμένων που το Facebook αναπτύσσει από το 2016.

Η τεχνολογία «εναλλακτικού κειμένου» τέθηκε σε εφαρμογή για να βοηθήσει άτομα με προβλήματα όρασης, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν έναν σύστημα ηχητικής ανάγνωσης της φωτογραφίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Επιλύθηκαν τα προβλήματα σε Facebook, Whatsapp και Instagram μετά τα παράπονα χρηστών παγκοσμίως

Μετά το τεχνικό αυτό «κόλλημα», ωστόσο, αρκετοί ήταν οι χρήστες του Facebook που εντόπισαν ετικέτες στις φωτογραφίες τους με λέξεις-κλειδιά που πιθανότατα διευκολύνουν και τους διαφημιστές να φτιάξουν target group για τις καμπάνιες τους.

Tags:
Τεχνητή Νοημοσύνη, καμπάνια, βλάβη, πρόβλημα, Instagram, WhatsApp, Facebook
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK