00:16 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ένας μύκητας που προσβάλλει τα τζιτζίκια μετατρέπει τα κατά τα άλλα συμπαθή έντομα σε «σεξομανή  ζόμπι» που κυνηγούν μανιωδώς άλλα τζιτζίκια.

Βιολόγοι από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Βιρτζίνια έχουν ανακαλύψει ένα περίεργο μυκητιακό παράσιτο το οποίο παράγει παραισθησιογόνες ουσίες και ωθεί τα θύματά του να ζευγαρώσουν και να μεταδώσουν τον μύκητα.

Θύματά του τα τζιτζίκια που μέσω μιας παραισθησιογόνας ουσίας που παράγει ο μύκητας τα μετατρέπει σε σεξομανή  ζόμπι».

Τα τζιτζίκια που οι περισσότεροι έχουν συνδυάσει με το καλοκαίρι μόλις μολυνθούν από τον μύκητα, ακόμα κι όταν αυτός κατασπαράξει τα γεννητικά τους όργανα, προσπαθούν να μεταδώσουν τον μύκητα σε άλλα τζιτζίκια.

Μάλιστα, τα προσεγγίζουν ερωτικά προκειμένου να μεταδώσουν τον μύκητα που πλέον ελέγχει το σώμα τους.

Ο θανάσιμος μύκητας λέγεται ότι περιέχει μια τοξική ψυχοδραστική ουσία παρόμοια με εκείνη που απαντάται στα παραισθησιογόνα μανιτάρια και ωθεί τα αρσενικά τζιτζίκια να συνεχίσουν να πετούν και να προσπαθούν να μολύνουν άλλα ακόμα και αρσενικά.

Τα τζιτζίκια εικάζεται ότι μολύνονται από τον μύκητα κατά τη διάρκεια της παραμονής τους κάτω από το έδαφος στο στάδιο της προνύμφης, το οποίο μπορεί να διαρκέσει πάνω από μια δεκαετία.

Η συναρπαστική αλλά κάπως τρομακτική ανακάλυψη είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του φαινομένου των παρασίτων που καταλαμβάνουν το σώμα των ξενιστών.

Tags:
έντομο, έντομα, έρευνα, ζόμπι, σεξ, μύκητας, ασθένεια, τζιτζίκι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK