15:18 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 00
Βρείτε μας

Μια συζήτηση για το κατά πόσο οι influencers θα πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένους κανόνες δεοντολογίας, όπως στον Τύπο, έχει ανοίξει στη Δανία.

Οι influencers και οι bloggers που έχουν χιλιάδες followers στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης πρέπει να συμμορφώνονται με τους κανόνες δεοντολογίας του Τύπου, δήλωσε η Δανή υπουργός παιδιών και παιδείας Περνίλε Ρόσενκραντζ Θάιλ.

Η πρόταση αυτή γίνεται μετά από ένα σκάνδαλο που ξέσπασε στη χώρα πριν λίγο καιρό όταν μια διάσημη blogger, η Φι Λόρσεν, που έχει πάνω από 330.000 folowers στο Instagram δημοσίευσε ένα μήνυμα λέγοντας πως θα αυτοκτονήσει, το οποίο έλαβε περί τα 30.000 σχόλια και 8.000 likes και παρέμεινε αναρτημένο στη σελίδα της πριν το κατεβάσει η ίδια.

Η υπουργός Παιδείας της Δανίας, υπογράμμισε πως δεν θα πρέπει να συμβεί ξανά κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με την υπουργό, ένα ειδικό συμβούλιο θα πρέπει να παρακολουθεί και να αφαιρεί τέτοιες αναρτήσει που πιθανώς παραβιάζουν τη δεοντολογία του τύπου.

Μάλιστα, η ίδια προτείνει κάθε blogger που έχει πάνω από 5.000 followers να εμπίπτει στις συγκεκριμένες διατάξεις για τον Τύπο.

Από την άλλη δικηγόρος της Σχολής ΜΜΕ της Δανίας  υποστηρίζει πως κάτι τέτοιο θα ήταν δύσκολο ενώ προειδοποίησε για εξίσωση των blogger με τους δημοσιογράφους.

Στην ίδια συζήτηση πολιτικός από το στρατόπεδο των Συντηρητικών υποστηρίζει πως μόνο συμπάθεια προς ένα «αυτοκτονικό κορίτσι» δεν δείχνει αυτή η κίνηση ενώ δεν προστατεύονται οι αδύναμοι με αυτόν τον τρόπο.

Αντίθετα, η Ένωση Δανών Bloggers χαιρέτισε τη συζήτηση σχετικά με την εφαρμογή κανόνων στο blogging.

Σύμφωνα με την πρόεδρό της  η Ένωση προετοιμάζει επί του παρόντος έναν κώδικα δεοντολογίας, με τον οποίο ελπίζει ότι πολλοί άνθρωποι του διαδικτύου θα συμμορφωθούν εθελοντικά.

Tags:
αυτοκτονία, νομοθεσία, blogger, Instagram, Δανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK