14:54 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Το κοινοβούλιο της Γαλλίας ψήφισε σήμερα νόμο για την επιβολή φόρου στις μεγάλες τεχνολογικές εταιρίες στις ΗΠΑ, όπως η Google και η Facebook.

Την φορολόγηση μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας όπως η Google και η Facebook αποφάσισε μετά την έγκριση σχετικού νόμου η Γαλλία.

Η κίνηση αυτή έρχεται αφότου ο εμπορικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ έκανε γνωστό πως θα ξεκινούσε έρευνα για το νέο αυτό μετρό προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον ανησυχεί ιδιαίτερα ότι ο φόρος πλήττει «αθέμιτα τις αμερικανικές εταιρείες».

Σε δήλωση του ανέφερε ότι «ο Πρόεδρος ζήτησε να ερευνηθούν οι επιπτώσεις αυτής της νομοθεσίας και να αποφασίσουμε αν συνιστά μεροληψία ή παραλογισμό που επιβαρύνει ή περιορίζει το εμπόριο των Ηνωμένων Πολιτειών».

Στον Λαϊτχάιζερ θα δοθεί μέχρι και ένας χρόνος προθεσμία για να εξετάσει αν τα σχέδια της Γαλλίας θα βλάψουν τις αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες και θα προτείνει αντίποινα.

Ο γάλλος υπουργός Οικονομίας Μπρινό Λε Μερ με τη σειρά του, προειδοποίησε ενάντια σε «απειλές» σχετικά με το σχετικό φορολογικό σχέδιο.

«Μεταξύ συμμάχων, πιστεύω ότι μπορούμε και πρέπει να επιλύουμε τις διαφορές μας με άλλο τρόπο παρά μέσω απειλών», δήλωσε.

Ανέφερε επίσης ότι  η Γαλλία είναι «κυρίαρχο κράτος» το οποίο τόνισε «μόνο του αποφασίζει για τους φορολογικούς μηχανισμούς του και θα συνεχίσει να το κάνει».

Ο νέος φόρος θα εφαρμοστεί στα έσοδα από περίπου 30 μεγάλες εταιρείες, οι περισσότερες από τις οποίες βρίσκονται στις Η.Π.Α.

Tags:
Τεχνολογία, Facebook, Google, νόμος, φόρος, ΗΠΑ, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK