14:50 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Αμερικανοί Γερουσιαστές κάλεσαν το FBI και την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ να αξιολογήσουν τους κινδύνους της εφαρμογής FaceApp, υποστηρίζοντας πως τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών θα μπορούσαν να βρεθούν σε χέρια τρίτων, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσικής κυβέρνησης.

Σε δήλωση που περιήλθε στην κατοχή του Sputnik, το FaceApp, αναφερόμενο στην πολιτική απορρήτου που ακολουθεί, δήλωσε ότι δεν πουλά ή μοιράζει δεδομένα σε τρίτους, όπως στη Μόσχα, παρά το γεγονός ότι η ομάδα προγραμματιστών του έχει έδρα την Ρωσία.

«Όλες οι λειτουργίες του FaceApp είναι διαθέσιμες χωρίς να χρειάζεται να κάνεις σύνδεση. Η σύνδεση γίνεται από τις ρυθμίσεις. Ως εκ τούτου το 99% των χρηστών δεν συνδέεται. Οπότε δεν έχουμε πρόσβαση σε δεδομένα που θα μπορούσαν να αναγνωρίσουν ένα άτομο», αναφέρει η δήλωση.

Το πρόγραμμα χρησιμοποιεί φωτογραφίες που έχει επιλέξει για επεξεργασία ο χρήστης και δεν μεταφέρει ποτέ άλλες φωτογραφίες από το κινητό τηλέφωνο.

Το FaceApp κυκλοφόρησε πριν από δύο χρόνια, αλλά έγινε εξαιρετικά δημοφιλείς τις τελευταίες ημέρες, όταν έγιναν βελτιώσεις στα χαρακτηριστικά της.

Εκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο το χρησιμοποιούν να αναρτούν φωτογραφίες τους που δείχνουν πώς θα είναι γερασμένοι.

Tags:
ηλικιωμένος, φωτογραφίες, Facebook, FaceApp, εφαρμογή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK