TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Ομάδα επιστημόνων από το ρωσικό Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο των Ουραλίων (Εκατερίνμπουργκ) προετοιμάζει μια μπίρα που δεν προκαλεί πονοκέφαλο από το μεθύσι, χρησιμοποιώντας κούντζου, ένα από τα βότανα της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής, όπως δήλωσε στο Sputnik η επικεφαλής της ομάδας, Έλενα Κοβάλιοβα.

Τις ιδιότητες του βοτάνου κούντζου, το οποίο χρησιμοποιείται σε ορισμένες χώρες της Ασίας και της Αφρικής «για να μειωθούν οι βλαβερές συνέπειες του αλκοόλ», μελετούν Ρώσοι επιστήμονες.

Όπως δήλωσε η επικεφαλής της ομάδας επιστημόνων του Πανεπιστημίου των Ουραλίων Έλενα Κοβάλιοβα, οι ρίζες του βοτάνου χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση του εθισμού στο αλκοόλ, ενώ τα άνθη του δρουν ευεργετικά για τα νευρικά κύτταρα.

Τόνισε, δε, ότι οι ισοφλαβόνες του βοτάνου βελτιώνουν την αρτηριακή πίεση και ρυθμίζουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, κάτι που επιτρέπει τη μείωση των βλαβερών επιδράσεων του αλκοόλ στο σώμα.

Η αρχική ιδέα της δημιουργίας μπίρας με βάση το βότανο κούντζου ανήκει σε έναν φοιτητή από τη Νιγηρία, ο οποίος συμμετέχει σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου των Ουραλίων και του Πανεπιστημίου ΙΤΜΟ της Αγίας Πετρούπολης.

Οι επιστήμονες ευελπιστούν να λάβουν τα πρώτα δείγματα της ιδιαίτερης μπίρας εντός του έτους.

«Αν το προϊόν είναι ενδιαφέρον, θα προσπαθήσουμε να το επεξεργαστούμε και να αναπτύξουμε τη βιομηχανική τεχνολογία για την παραγωγή του», κατέληξε η κ. Κοβάλιοβα.

Σχετικά:

Νεαρή γυναίκα πίνει μπύρα... από νεκρό ψάρι και το βίντεο γίνεται viral
Ο άνθρωπος που φτιάχνει μπύρα από κολπικά βακτήρια γυναικών μιλά για τη μυστική συνταγή
Tags:
Ρωσία, hangover, επιστήμονες, Επιστήμη, έρευνα, μπύρα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK